Trăim în secolul vitezei, al tehnologiilor revoluționare, al digitălizării. Dar trăim și în secolul stresului, al anxietății, al zgomotului infernal. Pe stradă, la birou, chiar și în casă, bâzâitul, huruitul, piuitul nu se opresc. Și ce faci când ai nevoie de liniște? Poți ori să te retragi în munți, ori să îți cumperi o pereche de căști bune cu active noise cancelling, precum Plantronics 8200 UC. Dar înainte să vorbim despre funcțiile acestor căști, să vorbim despre cum arată.

Design Plantronics 8200 UC

Plantronics 8200 UC au un design ergonomic care se mulează bine peste urechi. Sunt destul de ușoare și sunt făcute din materiale de calitate. Bureții care acoperă urechile sunt moi și revin instant la forma inițială, iar materialul care îi învelește, o piele ecologică fină, este elastic, deci rezistent la purtări numeroase. Versiunea testată de noi, cu alb, bej și portocaliu, are o eleganță aparte, sărind imediat în evidență. Cei de la Plantronics s-au gândit mult și la funcționalitate, nu doar la aspect, iar toate funcțiile sunt la îndemână - poți controla ușor volumul, funcțiile de play/pauză, înainte/înapoi, conectarea la un dispozitiv prin bluetooth, microfonul și apelurille, Pe lângă portul micro-USB pentru încărcare, căștile vin și cu un port Jack, dar și cu un cablu, pe care îl poți folosi dacă vrei să asculți muzică fără să consumi bateria. Ce mi-a plăcut mult la aceste căști din punct de vedere al designului a fost marcajul enorm care îți spune care difuzor vine peste care ureche. Vorbim, deci, despre niște căști premium pentru cei care vor eleganță și maximum de funcționalitate.

Și acum, să trecem la adevăratul motiv pentru care am vrut să testăm aceste căști. Să fie liniște!

Active Noise Cancelling

Funcția de Active Noise Cancelling este probabil cel mai important feature al căștilor Plantronics 8200 UC. Un buton dedicat îți permite să blochezi zgomotele din mediul înconjurător și să te concentrezi pe ceea ce contează. Sunetul aparatului de aer condiționat, cel al computerului din birou, zarva dintr-o cafenea, al mașinilor care trec pe stradă și chiar și vuietul motoarelor de avion sunt toate anulate sau considerabil diminuate de tehnologia implementată de Plantronics în aceste căști. Un buton dedicat te lasă să controlezi această funcție și ai două setări de intensitate, dar eu am ajuns să o țin mereu pornită, chiar și atunci când nu ascultam muzică. Pentru că, uneori, cel mai plăcut sunet pe care îl poți auzi este liniștea. Cum funcționează această tehnologie? E relativ simplu: cele patru microfoane integrate în căști ascultă mereu sunetul din mediul înconjurător, analizând frecvențele. Apoi, căștile emit frecvențe diametral opuse, pentru a le anula pe cele din afară. Tehnologia de active noise cancelling ajută și atunci când asculți muzică, când te uiți la un film sau când vorbești la telefon - iar în medii precum în tren sau în avion este o adevărată binecuvântare.

Iar dacă tot am pomenit despre muzică și apeluri, să vorbim despre calitatea sunetului.

Calitatea sunetului și autonomie

Headsetul Plantronics 8200 UC oferă sunet foarte bun în multimedia. Căștile sunt perfecte pentru ascultat muzică, oferind o fidelitate mare și un sunet clar, puternic. Sunt genul de căști care te ajută să auzi cu alte urechi melodiile preferate. Bass-ul este suficient, iar claritatea nu se pierde nici la volum maxim. Iar cu funcția de active noise cancelling activată ești doar tu cu artistul tău preferat, ca și cum ai avea parte de un concert privat. Și acest lucru este foarte bun și în apeluri - vei auzi și vei fi auzit foarte clar, indiferent că poți conversații din tren, din birou sau dintr-o cafenea. Conexiunea Bluetooth 4.1 este și ea foarte importantă în această situație, iar eu nu am experimentat căderi de sunet sau conexiune slabă.

Dar degeaba ai sunet puternic și clar, active noise cancelling și conexiune bună, dacă bateria nu ține mult. Din fericire, căștile Plantronics 8200 UC nu au această problemă. Din contră, chiar excelează la acest capitol.

Inginerii de la Plantronics au gândit aceste căști pentru a fi purtate toată ziua, iar asta nu se vede doar din punctul de vedere al gradului de confort, ci și din punct de vedere al autonomiei. Modelul 8200 UC promite că poate fi folosit 24 de ore și se ține de promisiune. Am încărcat căștile doar când le-am scos din cutie și încă mai au baterie, chiar dacă le-am folosit intens. Pentru cineva dependent de muzică, dar și de liniște, autonomia mare este o adevărată binecuvântare. Iar dacă vrei să asculți muzică de pe laptop, dar nu vrei să stai cu stres că ratezi apeluri de pe telefon, căștile vin cu un dongle Bluetooth care permit conectarea instantă la orice PC, menținând și conexiunea cu smartphone-ul. De asemenea, poți conecta mai multe telefoane, deci în cazul în care vrei să le împarți cu cineva sau dacă folosești un smartphone de muncă și unul personal nu va trebui să faci pairing de fiecare dată când schimbi între ele. În plus, o voce plăcută te anunță la ce dispozitiv te-ai conectat, la ce nivel este bateria, dacă ești apelat sau dacă microfonul este dat pe mute. Căștile opresc automat muzica sau filmele dacă le dai jos sau dacă le ridici de pe urechi, pentru a putea purta o conversație.

Căștile Plantronics 8200 UC sunt premium din toate punctele de vedere și e dificil să le găsești defecte. Iar prețul este pe măsura tuturor funcționalităților. Dar, la urma urmei, contează ce preț pui tu pe liniște și pe abilitatea de a te concentra la lucrurile cu adevărat importante.