Google vine în ajutorul persoanelor cu mobilitate redusă și introduce codul Morse pe dispozitivele mobile, pentru a le ajuta să tasteze și să comunice. Compania a anunțat că lansează codul Morse pe tastatura Gboard pentru iOS și aduce îmbunătățiri pentru sistemul Android. Gboard este tastatura de la Google, cu motorul de căutare Google încorporat.

Codul Morse pentru Gboard include setări care le permit utilizatorilor să personalizeze tastatura pentru a se potrivi nevoilor lor. De asemenea, este compatibil și cu sistemul AI standard de la Google pentru predicție și sugestiile de text (autocomplete și autocorrect), precum și cu asistentul virtual al Google. Compania a lansat chiar și un joc pentru a facilita învățarea codului Morse.

În anunțul făcut pe blog, Google împărtășește povestea Taniei Finlayson, dezvoltator și expert în tehnologii de asistență pentru codul Morse, care s-a născut cu paralizie cerebrală. Finlayson folosește o mașină pe care o poate controla cu mișcări ale capului pentru a comunica prin codul Morse. Odată cu instalarea codului pe tastatura Gboard, persoanele care se află în aceeași situație ca Tania pot să tasteze și să-și folosească telefonul utilizând numai puncte și liniuțe.

Puteți afla mai multe despre povestea Taniei și despre codul lui Morse în filmulețul de mai jos.