Coinbase este cel mai mare schimb valutar de criptomonede din lume. CEO-ul Brian Armstrong și-a anunțat intenția de a lansa GiveCrypto într-o postare pe blogul său.

Fondul își propune să ofere finanțare directă în criptomonede pentru persoanele din toată lumea care au nevoie de ajutor financiar. Armstrong sugerează că acest lucru va contribui, de asemenea, la popularizarea criptomonedelor și identificarea unor noi modalități de utilizare ale acestora.

În același timp, el consideră că donațiile făcute în criptomonede vor ajunge la oameni în mod direct, evitând riscul corupției. „Criptomoneda este unică prin faptul că poate fi folosit pentru a trimite sume mici de bani oriunde în lume, în timp real, direct către o persoană care are nevoie - tot ce trebuie este un dispozitiv mobil cu o conexiune la internet. La distribuirea ajutoarelor în țările străine există comisioane mari și corupție, iar criptomoneda este o modalitate de a le elimina pe ambele”, explică Armstrong.

Fondul a acumulat deja 3,5 milioane de dolari, inclusiv o finanțare de 1 milion de dolari de la Armstrong. Un alt investitor este Chris Larsen, președinte executiv și co-fondator al Ripple, care a donat și el peste un milion de dolari.

GiveCrypto va începe să distribuie donații imediat ce va atinge suma de 10 milioane de dolari. Obiectivul pe termen lung este de a aduna peste un miliard de dolari în următorii doi ani.

Probabil cel mai valoros startup din domeniul monedelor virtuale, Coinbase a făcut mai multe achiziții de companii în ultima perioadă, printre care se numără și un startup fondat de doi români. Compania a cumpărat, cu 100 de milioane de dolari, Earn.com, firma care te plătește bitcoin ca să faci treaba altora. Coinbase a mai achiziționat Memo.ai, un startup fondat de doi români.