Aplicațiile pot fi făcute direct pe site-ul acceleratorului: www.commonsaccel.ro.
Commons Accel este un program de accelerare pentru startup-urile românești fondat în 2019 de Matei Dumitrescu și echipa Institutului de excelență în antreprenoriat (IdEA).
Designul și curricula programului sunt bazate pe experiența internațională în accelerare și investiții a fondatorilor precum și pe rezultatele obținute de către participanți.
După 4 cohorte încheiate cu succes, cu 150 de antreprenori accelerați și peste 10 investiții, Commons Accel aduce și mai mulți mentori, expertiză și noi parteneri de finanțare.
Programul se bucură de participarea a peste 80 de mentori și experți de top din diverse domenii de business, implicați și dedicați creșterii și transformării unor idei inovatoare în afaceri de succes.
De asemenea, acceleratorul are ca parteneri majoritatea organizațiilor care sprijină startup-urile prin investiții prinre care Roca X, Techangels, GapMinder, Smart Impact Capital, SeedBlink și începând din 2021 și Paypoint.
Echipa acceleratorului se consolidează prin cooptarea a noi membri seniori: Samuel Haret cu experiență internațională de startupuri și vânzări, Ana Maria Onica cu experiență în antreprenoriat și product management, Alexandru Corlan cu experiență multinațională în operations și management, sprijiniți de Andrei Chiș (project management), Ana Maria Benghea (marketing) și Stefania Baltoi (community manager).
Rezultatele acceleratorului sunt remarcabile, peste 10 startup-uri care au participat în program primind deja o investiție, în timp ce alte aproape 20 au dezvoltat afaceri sustenabile. Printre startup-urile de succes care au absolvit Commons Accel se numără și Voxikids, absolvent al primei cohorte, care a primit mai multe investiții de-a lungul anului trecut.
RepsMate, câștigători în cea de-a doua cohortă, au câștigat în cadrul programului Advancing AI o prima finanțare de 50.000 de euro.
Recomedica este un startup din grupa cu numărul 3 a programului Commons Accel și a fost finanțat chiar din timpul acceleratorului cu 300.000 de euro, printr-o campanie derulată pe platforma SeedBlink, iar Stailer din cohorta 4 a primit o finanțare privată de jumătate de milion de euro.
Programul se desfășoară pe parcursul a 3 luni în cadrul a 3 module ce au loc în afară orelor uzuale de lucru, seara și în weekend, astfel reprezentând o bună oportunitate pentru cei care doresc să încerce antreprenoriatul să își construiască și să își testeze proiectul înainte să devină antreprenori full-time.
Participanții beneficiază de coaching cu mentori de top dedicați, spațiu de birouri în Commons pe toată durata desfășurării programului, acces la experți din industrie, sprijin în vederea comercializării, internaționalizării și scalării afacerii, peste 75 de ore de training și workshop-uri, oportunități de finanțare, întâlniri cu investitori și fonduri de investiții.
În luna octombrie, Commons Accel deschide porțile unei noi cohorte, iar startup-urile sunt invitate să aplice pentru a beneficia de workshopuri și traininguri pe cele mai relevante tematici de business, mentoring 1-1, investiții, spațiu de birou dedicat, un network de excepție, totul pentru a își transforma idea în succes.