Prin această achiziție, Grupul Ratiodata își extinde capacitatea de a oferi clienților servicii end-to-end de transformare digitală. Un brand cheie în structura de IT delivery a Volksbank si Raiffeisenbank, Ratiodata oferă cu succes soluții personalizate pentru industrii strict reglementate, cum este cazul industriei bancare sau furnizorilor de servicii financiare.

Cele două companii au avut, de altfel, o colaborare puternică și îndelungată, în ultimii patru ani Accesa susținând strategia de digitalizare a Radiodata și dezvoltarea de soluții avansate ce oferă o experiență superioară clienților. Prin aplicații precum Rollout sau HelpMe, Accesa a proiectat, dezvoltat și implementat soluții inteligente de automatizare, care vor avea impact asupra a sute de mii de locuri de muncă din Germania, furnizate pe baza principiului mobile-first a Ratiodata, orientat către client.

„În contextul dezvoltării parteneriatul nostru cu Accesa, la începutul acestui an am lansat RARo, un joint venture care propune o alăturare a competențelor noastre, în direcția accelerării business-urilor din domenii reglementate, cum ar fi băncile, asigurările și asistența medicală. Acum ne declarăm încântați să-i întâmpinăm pe profesioniștii Accesa în cadrul Grupului Ratiodata, decizie prin care ne consolidăm capacitatea de a oferi un parcurs complet de evoluție digitală pentru branduri importante, atât din piețele reglementate, cât și din cele nereglementate, acoperind zone de hardware, inginerie, soluții de dezvoltare software și managed serviced în toată regiunea DACH”, a declarat Martin Greiwe, purtător de cuvânt al board-ului Ratiodata.

Ca parte a grupului Ratiodata, la fel ca în cazul RaRo, atât numele, cât și brandul Accesa își vor continua evoluția. Sub conducerea viitoarei echipe româno-germane, cele două companii vor urma un ghid clar de direcții atât pentru business-ul existent, cât și pentru new business, răspunzând în mod eficient unei game variate de nevoi de reglementare, din mai multe industrii. RARo se va adresa companiilor din industrii reglementate iar Accesa celor nereglementate, livrând aceleași servicii complete de evoluție digitală pentru clienții lor, printr-o combinare eficientă a serviciilor livrate on-site & remote, oferindu-le, în același timp angajaților oportunități de dezvoltare profesională.

„Compatibilitatea dintre standardele noastre de livrare și de cultură organizațională a fost evidentă pe parcursul întregii colaborări dintre Accesa și Ratiodata. Încurajarea unei mentalități orientate spre oameni, precum și împărtășirea unor valori comune precum transparența, un grad ridicat de profesionalism și grijă autentică pentru oameni, soluții și impactul creat, ne fac să așteptăm cu nerăbdare această nouă etapă a evoluției Accesa, valorificând întreaga forță a capacităților noastre prin oferirea de valoare adăugată grupului Ratiodata și tuturor colaboratorilor noștri”, a declarat Cristina Puiu, Chief People Officer, Accesa.

Pentru menținerea tendinței de creștere, în următorii trei ani Grupul Ratiodata își propune să angajeze în România aproximativ 400 de profesioniști IT, acoperind o gamă largă de roluri, inclusiv specialiști în domeniul riscurilor, ingineri cu experiență în tehnologiile cheie, precum și profesioniști cu abilități analitice solide și cunoștințe de limba germană.

„Noi, la Accesa, credem în rezolvarea problemelor prin intermediul tehnologiei, utilizând atât tehnologii emergente, cât și tradiționale, pentru a sprijini evoluția afacerilor clienților noștri. Astfel, inginerii noștri au posibilitatea de a acționa în calitate de consultanți, valorificându-și întreaga varietate a experienței tehnice în crearea unui impact real, măsurabil, prin munca lor. Vom continua să susținem stack-urile tehnologice ale clienților noștri și să răspundem cererii tot mai mari pe care o observăm deopotrivă în segmentele de bază, precum Java, .NET, Web Technologies, Cloud, Microsoft 365, și cele de nișă, cum ar fi AI, RPA și RSA Archer. Suntem încrezători că acest lucru ne va permite oferirea unor soluții de top, care să ajute în dezvoltarea afacerilor partenerilor noștri, precum și crearea oportunităților de dezvoltare profesională care asigură prosperitatea colegilor noștri”, a completat Marius Florea, Co-CEO, Managed Services.