„Pornim la drum după o rundă senzațională marcată de oferta publică inițială, care s-a încheiat cu rezultate extraordinare pentru compania noastră și cu confirmarea încrederii pe care partenerii investitori o au în noi. Le mulțumim încă o dată. De-a lungul anilor, am dezvoltat o relație dinamică și transparentă cu investitori locali și internaționali, care prin votul lor de încredere au confirmat potențialul pe care îl are compania noastră în industria imobiliară românească. Acum marcăm un nou început pentru One United Properties pe piața de capital, care ne onorează și ne obligă în același timp să ducem performanța mai departe, să livrăm rezultate, dar și să fim un emitent lichid și deschis în continuare către noi investitori. Bursa de Valori București a demonstrat că reprezintă un suport de finanțare excelent pentru companiile locale. Credem în potențialul pieței de capital de la noi și vrem să valorificăm contextul pe care aceasta ni-l oferă odată cu listarea companiei, pentru a accelera strategia Grupului de a investi în oportunități de dezvoltare premium sustenabile în zone exclusiviste ale Bucureștiului și în alte regiuni din țară”, a spus Victor Căpitanu, cofondator One United Properties.

One United Properties a încheiat cu succes prima ofertă publică inițială primară de acțiuni din șapte ani prin care compania a emis acțiuni noi destinate majorării de capital. Fondurile atrase în urma ofertei, de aproximativ 260 milioane de lei, vor susține strategia de dezvoltare a One United Properties. La încheierea ofertei, prețul final a fost stabilit la 2 lei per acțiune, capitalizarea anticipată a companiei fiind de 2,86 miliarde de lei. Compania devine astfel a treia cea mai mare companie antreprenorială românească listată la Bursa de Valori București și intră în top 10 companii listate după capitalizarea bursieră. Oferta publică inițială a dezvoltatorului derulată în perioada 22 iunie - 2 iulie a fost suprasubscrisă în ambele tranșe, atât pe segmentul investitorilor instituționali, cât și al celor de retail, investitorii dovedind un interes considerabil pentru companie încă din prima zi de subscriere, când segmentul de retail cu alocare garantată a fost subscris în primele 40 de secunde.

„Succesul ofertei și listarea One United Properties ne arată încă o dată potențialul de dezvoltare atât al pieței de capital, cât și capacitatea bursei de a susține companiile antreprenoriale românești. Astăzi, echipa One începe un nou capitol în dezvoltarea companiei, parcurs care și până în acest moment a fost remarcabil. Ne bucură faptul că One a ales bursa și investitorii din piața de capital pentru a se finanța, încheierea ofertei aducând o infuzie de capital în companie de 260 milioane de lei. Fiecare leu al investitorilor instituționali sau de retail este asemeni unui vot de încredere în echipa voastră, în planurile voastre, în strategia One. Respectați-l și construiți în continuare! Bine ați venit în comunitatea companiilor listate la bursă!”, a declarat Radu Hanga, Președintele Bursei de Valori București.

Toate proiectele rezidențiale dezvoltate de One United Properties au primit certificarea de „locuințe verzi” din partea Romania Green Building Council, iar proiectele de birouri din portofoliul dezvoltatorului sunt certificate sau în curs de certificare WELL și LEED PLATINUM, una dintre cele mai exigente certificări privind impactul asupra mediului și performanța de mediu.

Prin strategia sa, Grupul își propune să își păstreze poziția de lider pe piața proiectelor imobiliare premium, rezidențiale și cu funcțiuni mixte, să continue evoluția pe piața proiectelor de birouri și să investească în oportunități de dezvoltare premium sustenabile în zone exclusiviste ale Bucureștiului, dar și în alte regiuni ale țării.