Din momentul listării la Bursă, capitalizarea companiei a crescut de 3,4 ori ajungând la 216 milioane de lei.

Safetech Innovations (SAFE), companie românească de securitate cibernetică, prezentă pe piața de capital din ianuarie 2021, a debutat astăzi, 6 februarie, pe Piața Reglementată a Bursei sub simbolul bursier SAFE, ca urmare a transferului de pe piața AeRO. Safetech Innovations avea, la momentul transferului, o capitalizare de 216 milioane de lei.

Safetech Innovations a cunoscut un parcurs notabil pe bursă. În 2021, anul în care a debutat la bursă, acțiunile companiei au fost cele mai tranzacționate de pe piața AeRO. În cei 2 de ani de la listare, capitalizarea companiei a crescut de 3,4 ori, ajungând la 216 milioane de lei.

Luând în calcul și dividendele distribuite de companie în acești ani, investiția realizată în acțiunile SAFE a adus un randament de 269% de la listare până în prezent. În plus, acțiunile companiei au fost incluse în indicele BET AeRO încă de la lansarea acestuia, acțiunea SAFE situându-se în TOP 5 companii incluse, cu o pondere de 9%.

Safetech Innovations este deținută de Victor Gansac - Președinte Consiliu de Administrație și CEO al companiei, în proporție de 36,76% și de Paul Rusu, Director Financiar, care deține 36,74% din acționariat. Într-un procent de 26,49%, capitalul social este deținut de alți investitori de la Bursa de Valori București.

Safetech Innovations este a treia companie listată la Bursa de Valori București care trece de pe piața AeRO pe Piața Reglementată, după Chimcomplex Borzești (CRC), în ianuarie 2022 și Bittnet Systems (BNET) în iunie 2020.

Adrian Tănase, CEO Bursa de Valori București, a declarat: „Safetech Innovations este a treia companie care face pasul pe Piața Reglementată, după debutul său pe piața AeRO din 2021. Acest transfer arată faptul că piața AeRO își îndeplinește obiectivul de rampă de lansare pentru companiile cu potențial de creștere, care își doresc să folosească toate beneficiile pieței de capital și care văd piața AeRO ca pe o pepinieră unde se pot pregăti pentru listarea pe segmentul principal al Bursei. Avem deja câteva companii listate pe piața AeRO care se bucură de premisele necesare pentru a deveni companii listate pe Piața Reglementată și sperăm că vor urma în curând exemplul Safetech Innovations. Traiectoria parcursă de echipa Safetech este o poveste de succes la Bursa de Valori București și o felicităm pentru demersurile care au adus-o în acest moment important al evoluției sale pe piața de capital”.