Untold este cel mai mare jucător pe piața de entertainment din estul Europei. Mozaik Investments intră în acționariatul grupului printr-un pachet minoritar, pentru furnizarea de capital de creștere pentru dezvoltarea proiectelor în plan regional și internațional.

Parteneriatul are ca scop extinderea internațională a grupului de entertainment fondat la Cluj-Napoca în anul 2015. Untold organizează și festivalul Neversea, festivalul de iarnă Massif din Poiana Brașov, dar a organizat și târgul de Crăciun din Drumul Taberei, București, West Side Christmas.

Pe lângă zona de festivaluri, Untold are și o agenție de sponsorship, una de comunicare și o casă de producție.

„Sunt convins că prin unirea forțelor cu Mozaik Investments vom reuși să facem pași uriași în expansiunea globală a brandului nostru principal, UNTOLD, dar și a altor proiecte din grup care au un potențial imens, plus dezvoltarea unor concepte noi. Experiența complementară a partenerilor noștri în scalarea și accelerarea proiectelor, adunată cu dedicarea și pasiunea echipei UNTOLD, ne vor ajuta să valorificăm încă din acest an oportunitățile apărute atât pe plan național, cât și pe plan internațional”, spune Bogdan Buta, fondatorul Untold Universe.

Mozaik Investments a investit anterior în 5 to Go, Flavours/Stradale, dar și Pago.

Mozaik Investments este o companie de investiții care a luat naștere în 2019 prin parteneriatul dintre un antreprenor de succes, Sacha Dragic, un veteran în private equity, Roland Haas, și un fost bancher M&A, Vlad Bușilă, care are în spate mai mulți investitori privați, atât locali cât și regionali. Mozaik urmărește să investească în companii cu potențial ridicat de creștere, oferind capital și know how financiar în schimbul unei participații minoritare. Sumele investite variază între 2 și 5 milioane de euro, iar perioada de investiție poate ajunge până la 10 ani. Zona de interes este reprezentată de Europa Centrala și de Est și este acoperită prin cele două birouri din Viena și București.

De asemenea, Mozaik Investments a cumpărat și 35% din lanțul de cafenele 5 to Go. La rândul său, fondatorul Untold, Bogdan Buta mai are un startup numit Extasy, care anterior a primit 700.000 de euro investiție pentru platforma de promovare a evenimentelor.