Activă încă din noiembrie 2022 în țara noastră, Women in Tech a reunit reprezentante ale industriei IT&C și comunitatea profesioniștilor din industriile bazate pe tehnologii pentru a-și prezenta obiectivele și inițiativele. Astfel, țara noastră se alătură misiunii orgnizației de a sprijini 5 milioane de fete și femei în tech până în 2030.

”Comunitatea noastră este reprezentată de persoane cu diferite aptitudini, indiferent de gen, rasă, etnie, clasă, vârstă sau orientare sexuală. Ne concentrăm pe 4 arii principale care sunt și un îndemn la acțiune totodată: educație, afaceri, incluziune socială și apărare/susținere”, a declarat Marion Hegarty, ambasador al diviziei din România, la evenimentul de lansare.

”România are un nivel bun al numărului de femei instruite (32% din absolvenții TIC), aproape nicio diferență salarială (2,4%), fiind a doua țară din Europa cu această caracteristică. Reușitele start-up-urilor din domeniul tehnologic conduse/ fondate de femei sunt recunoscute pe plan internațional. De aceea cred că România merită să fie pe harta Women in Tech Global”, a adăugat ea.

Women in Tech Romania are pe agenda de lucru în plan local următoarele provocări de abordat:

⦁ Contribuția la creșterea diversității și echității cu un procent de 50% femei în studii STEM;

⦁ Contribuția la creșterea numărului de femei ce lucrează în domeniul tehnologic;

⦁ Contribuția la mentorat/formare a femeilor ce doresc să activeze în domeniul tehnologic;

⦁ Contribuția la creșterea vizibilității României ca țară de origine a unor start-up-uri fondate de femei.

Women in Tech Romania își propune ca, pe termen scurt și mediu, să deruleze proiecte în parteneriat cu școli și ONG-uri, prin care să contribuie la realizarea de programe educaționale destinate informării și creșterii interesului tinerelor față de studiile STEM, care să le îndrume spre o carieră în domeniul tehnologiei.

De asemenea, organizația și-a mai setat ca obiective:

⦁ Sprijinirea adolescentelor – prin programe educaționale specifice școlilor;

⦁ Consilierea femeilor aflate în căutarea unei schimbări de carieră în industria IT&C;

⦁ Susținerea femeilor care activează deja în domeniul tehnologic, dornice să învețe, să transmită mai departe cunoștințele, experiența și să prezinte punctele forte ale unei cariere în acest domeniu, prin facilitarea de discuții în cadrul panelurilor și evenimentelor.

Echipa executivă a Women in Tech Romania este formată din profesioniste cu parcursuri profesionale solide în industria IT&C, în cadrul unor companii multinaționale sau locale, care împărtășesc valorile la care aderă Women in Tech Global. Activitatea Women in Tech Romania beneficiază de îndrumarea unui Consiliu Consultativ în care se regăsesc antreprenoare, experți și manageri femei din IT&C (Adobe, Bravva Angels, Banca Europeană pentru Investiții, Cegeka, Druid AI, Orange Services, Revolut).

Women in Tech este lider mondial în rândul organizațiilor pentru incluziune, diversitate și echitate în STEM. Organizația neguvernamentală numără peste 250.000 membri în întreaga lume cu divizii pe 6 continente. Cu sediul central la Paris, Women in Tech este o mișcare globală care deține în prezent divizii în 45 de țări.