Concursul „DaVinci” se organizează în scopul încurajării, promovării și recunoașterii valorilor în domeniul de inovare tehnică și IT, cât și pentru a da un impuls anteprenorial bazat pe inovare.

Elevii se pot înscrie în competiție cu un proiect individual sau în echipă, la una dintre cele două secțiuni, pentru clasele V–VIII și IX–XII.

Proiectele vor fi examinate de către un juriu format din membri competenți și experimentați în domenii diverse de interes, președintele comisiei fiind Dorin Dumitru Prunariu, primul cosmonaut român. Aceștia vor pune accent, în special, pe caracterul inovator al proiectelor, care poate aduce un impact pozitiv asupra soluționării unor probleme ce țin de necesitățile curente ale societății și care să contribuie la dezvoltarea acesteia.

În etapa finală vor ajunge 10 proiecte, care vor primi premii materiale și diplome. Evenimentul de premiere va avea loc pe 20 octombrie, la Colegiul Național Gheorghe Lazăr din București.

Elevii care vor să se înscrie în concurs trebuie să trimită documentele de înscriere scanate pe email la contact@davincicontest.ro, până pe 1 octombrie, împreună cu materialele proiectului în variantă electronică.