NASA Space Apps Challenge 2017 de la București va avea loc între 29 și 30 aprilie. Space Apps este un hackathon global de 48 de ore în care participă mii de oameni din toată lumea. Scopul este de a produce soluții open-source pentru a rezolva unele din problemele lumii, care pot fi aplicate pe Pământ, dar și în spațiu. Anul trecut au fost 15.000 de participanți din 161 de orașe, din 61 de țări. La eveniment participă programatori, makeri, studenți, ingineri, antreprenori, artiști și oameni cărora le place să rezolve probleme - ideea e să fie un eveniment colaborativ, lucrându-se în echipă.

Anul acesta sunt cinci categorii de dezvoltare: The Earth and Us, Planetary Blues, Warning! Danger Ahead!, Our Ecological Neighborhood și Ideate & Create! Poți să descoperi la acest link câteva detalii suplimentare depre aceste categorii și ce aplicații ai putea crea pentru a ajuta NASA pe viitor.

Ca să te înscrii, formează o echipă și lucrați împreună 48 de ore. Ideile vor fi prezentate în fața unui juriu. Cele mai bune idei și implementări vor concura la nivel global. Ce trebuie să aduci? Laptopul tău personal, mouse, caiete, creioane, pixuri, muzică și orice ai nevoie pentru realizarea proiectului.

Evenimentul de la Cluj-Napoca va fi organizat la Cluj Hub. Găsești detalii pe evenimentul de Facebook creat. De asemenea, pentru detalii despre competiția națională, te poți înscrie în grupul de Facebook de aici. Despre evenimentul de la Timișoara poți afla detalii aici.

Ca să aplici, înscrie-te pe site-ul oficial al competiției, disponibil la acest link.

Foto - Flickr/Billy Brown