Nu se mai strică atunci când sunt atinse de stropii de ploaie, iar unele dintre ele rezistă și la praf, însă inima tot ni se oprește atunci când ne scapă din mâini și într-o fracțiune de secundă ni le și imaginăm cum se fac țăndări pe caldarâm.

Ok, exagerez puțin, însă orice zgârietură pe care o suportă ecranul telefonului nostru ne proacă ceva insomnii. Însă s-ar putea să nu mai pierdem ore bune de somn, și asta pentru că o echipă de cercetători de la University of California - Riverside a creat un nou polimer care are capacitatea de a se repara singur în doar 24 de ore.

Noul material își poate mări suprafața de până la 50 de ori. Rezultatul: zgârieturile se pot repara, astfel, un ecran crăpat se ”lipește” la loc într-o singură zi, anunță The Telegraph.

Materialul creat de cercetătorii universității nu este primul care are capacitatea de a se repara, iar câteva telefoane, cum este exemplul LG G Flex, au încorporate acest gen de materiale în carcase. Însă acest polimer este primul care are capacitatea de a conduce electricitatea, ceea ce înseamnă că poate fi folosit pentru ecranele smartphone-urilor. În plus, această nouă versiune se comportă mai bine în medii cu umiditate sporită. ”Polimerii anteriori nu se comportau bine în medii cu umiditate mai mare. Li se schimbau proprietățile mecanice (acestea indică modul de comportare a metalelor sub acţiunea diferitelor forţe exterioare – duritatea, elasticitatea, plasticitatea, rezistenţa mecanică, rezistența la șoc, rezistența la oboseală - n.red.)”, au declarat reprezentanții universității citați de publicație.

În plus, echipa lucrează și la o baterie litiu-ion care va avea aceleași capacități de reparare. Atât ecranele cât și bateriile vor urma să fie disponibile pentru producția de masă a smartphone-urilor în următorii trei ani.