"Ca în fiecare dintre segmentele de food, România are o capacitate extraordinară de a produce marfă de calitate, doar că de fiecare dată au lipsit strategia pe termen lung și orientarea către consumator. Dacă vrem să ținem pasul cu nevoile consumatorilor, trebuie sa facem asta astăzi, nu când piața e saturata. Produsele ready meal și ready to cook câștigă zilnic cote mai mari de piata, datorita stilului de viata din ce în ce mai ocupat din marile orașe, iar 93% din aceste produse vin din import. Ne propunem și vom reuși sa schimbam acest aspect. Romanii merita sa mănânce mâncare românească. Dar merita și sa primească confortul și timpul liber aferent unor produse gătite rapid sau gata preparate." (Florin Burculescu, Președinte Cooperativa Țara Mea)

Fabricile Aaylex One (brandul Cocorico), de la Buzău și Călărași, cu o capacitate de producție de 40 tone/zi, au început deja probele de lucru, în vederea acestui parteneriat, iar cumpărătorii români vor beneficia direct de aceste dezvoltări, prin produse la raft disponibile începând chiar din luna martie 2023 în Carrefour, Kaudland, Metro, Penny, Lidl, Cora și Kaufland.

Parteneriatul a fost pus la punct în ultimele 6 luni și s-a dezvoltat firesc, ambele echipe avand scopul de a promova și valorifica produsele românești la cele mai înalte standarde. Calitatea produselor fiind deja de necontestat, accentul va fi pus pe optimizarea fluxului tehnologic și logistic, cu scopul de a trece produsele autohtone într-o noua eră. Acestea vor ajunge pe rafturi într-o formă mult mai atractiva, mai moderna și mai accesibila, gata de gătit sau de consumat.

Cooperativa Tara Mea este cea mai mare cooperativa agricolă din România și singura cooperativă integrată, cu activități de la cultivarea legumelor și creșterea animalelor până la producșia de lactate, conserve, mezeluri și produse de băcănie, 100% românești. Cu peste 10.000 de fermieri români membri, produsele Țara Mea sunt disponibile pe piață de peste 14 ani.