Se caută soluții care susțin accesul la distanță la muncă, sănătate, educație, cultură, bunuri & servicii, îmbunătățirea relației cu autoritățile, protejarea celor afectați sau informare corectă despre coronavirus.

Aplicațiile pot fi trimise până la 25 martie, ora 23:59, aici, urmând ca decizia juriului Future Makers Soluții Coronavirus să fie luată până la sfârșitul săptămânii viitoare. Alături de suportul financiar, soluția aleasă va primi și suport de know-how pentru o implementare rapidă și de impact. Soluția trebuie să fie deja inițiată sau să poată fi inițiată imediat. Regulamentul poate fi consultat aici.

”Nu suntem medici, nici cercetători să putem inventa un nou vaccin. Ne-am uitat însă la ce putem face și World Health Organisation a identificat mobilizarea comunității ca unul din factorii vitali în depășirea pandemiei. Aici putem ajuta. Avem nevoie de soluții care să ne permită adaptarea rapidă la această lume nouă, conectarea imediată a resurselor cu locurile unde e cea mai mare nevoie de ele, identificarea celor care au nevoie de ajutor și adaptarea modului în care muncim, învățăm și trăim. ” Ciprian Stănescu, Social Innovation Solutions

”Înțelegem că nu putem trece singuri prin această perioadă și credem că putem ajuta soluțiile să prindă viață și alături de comunitatea de 6.000 de tineri cu inițiative cu care am interacționat în ultimii ani. Există deja multe initative de mobilizare care au nevoie de ajutor să se dezvolte si idei noi care. cu resurse limitate pot prinde imediat viață să mobilizeze comunitatea în jurul lor”, a mai spus acesta.

Future Makers, ediția 3, este un program educațional complex pentru peste 2000 de tineri antreprenori în cadrul căruia vor avea loc ateliere de antreprenoriat și trenduri de viitor în 25 de orașe în perioada martie-mai. Conținutul atelierelor va fi online și poate fi accesat de oricine, pentru a facilita astfel accesul la resurse educaționale antreprenoriale. 50 de echipe din toată țara vor fi selectate de juriul competiției și vor primi 4 luni de incubare, mentorat și conectare internațională. Premiile finale sunt în valoare de 20.000 de euro și prezentarea finală va avea loc în 18 noiembrie, în cadrul Future Summit, cel mai mare eveniment despre trenduri de viitor.

Future Makers Soluții Coronavirus este o competiție adiacentă programului Future Makers și se adresează tinerilor între 18 și 29 de ani sau echipelor ce au cel puțin 50% din echipă persoane din această categorie de vârstă. Regulamentul FM Soluții Coronavirus poate fi consultat aici. Persoanele care aplică sunt obligate să parcurgă acest regulament - pentru orice alte întrebări vă rugăm să ne scrieți la hello@innovationsolutions.eu

Future Makers este un program finanţat de Fundaţia Coca-Cola şi este organizat de Global Shapers Bucharest Hub, parte a rețelei globale de organizații de tineri a World Economic Forum, şi de Social Innovation Solutions, organizație de sprijin pentru inovare şi antreprenoriat social. Parteneri locali ai Future Makers 2020 sunt Raiffeisen Bank și ENEL România.