ajutsieu.ro e o platformă simplă unde poți să cauți voluntari sau să-ți oferi ajutorul. Sunt listate mai multe proiecte care pot să ajute oamenii în această perioadă în care ne-a fost recomandată distanțarea socială și statul în casă.

Printre serviciile active pe platformă sunt Cumpărături la Ușa Ta (tu stai în casă și voluntarii fac cumpărăturile ca să nu riști), servicii de dog walking și pet sitting, livrare în zone greu accesibile, dar și alte activități diverse pentru a te ajuta să stai în siguranță.

Pe platformă poți să listezi o nevoie imediată pe care o ai, de exemplu livrare de medicamente la domiciliu, prepararea mesei calde, plata facturilor sau transportul. De asemenea, dacă poți oferi un serviciu te poți înscrie pentru a fi contactat de către oameni.

În plus, plaforma listează și ceea ce poți dona, dacă ai capacitate în momentul acesta.

ajutsieu.ro a fost creat de Mihai Trăilă din Pitești și te poți lista aici. Mai jos am lăsat link-urile exacte către toate lucrurile pe care le poți face pe platformă pentru a oferi ajutorul tău în timpul crizei cauzate de coronavirus.


Citește mai multe despre inițiativele luate de companiile private și cele civice în această perioadă: