În București s-au redeschis spațiile de coworking, iar freelancerii, startup-urile și micii antreprenori care le folosesc trebuie să lucreze acum după noi reguli: să respecte distanțarea socială, să poarte mască și să-și igienizeze mâinile de fiecare dată când folosesc bucătăria sau imprimantele.

În ceea ce privește locațiile Commons, reprezentanții rețelei de coworking spun că toate spațiile sunt pregătite să-și primească membrii și anunță noi măsuri implementate pentru desfășurarea activității de birou în siguranță.

”Am implementat toate măsurile recomandate de autorități și am transmis către comunitate un ghid practic cu reguli care reduc șansele de transmitere a virusului”, a declarat David Canta, cofounder Commons România.

Potrivit noilor reguli, atât membrii spațiului de coworking, cât și vizitatorii, vor trebui să poarte măști și să păstreze distanțarea socială de 1,5 metri.

De asemenea, li se recomandă să folosească scările și să nu urce, în același timp, mai mult de două persoane în lift. În plus, trebuie să-și dezinfecteze mâinile de fiecare dată când folosesc zona de bucătărie sau imprimantele.

Cei de la Commons au avut grijă să asigure distanța de cel puțin 1,5 metri între birouri, au amenajat birouri în plus pe terase și în spațiile de evenimente, au amplasat dispozitive de dezinfectare pentru mâini la intrarea în spațiile de lucru, în bucătărie sau în baie.

Spațiile Commons au fost dotate cu mai multe cafetiere și aparate pentru apă potabilă, pentru a se evita aglomerarea.

În același timp, locațiile sunt igienizate la fiecare două-trei ore și filtrele sunt curățate constant, conform regulilor și standardelor recomandate de autorități. În funcție de recomandările guvernamentale, este posibil ca fiecare membru sau vizitator să fie termoscanat la intrarea în locații.

De asemenea, persoanele care doresc în continuare să muncească de acasă și doresc o imagine profesionistă pentru propria afacere, au la dispoziție birourile virtuale, care le asigură o adresă de corespondență, promovare în cadrul comunității și folosirea spațiilor de birouri pentru întâlniri sau evenimente.

Inaugurată în anul 2017, Commons România este o rețea de spații de coworking cu o comunitate vibrantă, formată din antreprenori și freelanceri din diverse domenii de activitate și business-uri enterprise în diferite stadii de dezvoltare. Pentru membrii comunității Commons sunt puse la dispoziție trei locații: în Piața Unirii, Piața Romană și în zona Băneasa.