Card Cadou este o inițiativă pornită de Beans&Dots și powered de ialoc.ro, alături de care s-au alăturat cei de la Visa, cu o contribuție de 250.000 de lei. Card Cadou susține afacerile mici în această perioadă complicată.

Solidaritate este cuvântul de bază. Visa suplimentează cu 25 de lei valoarea fiecărui voucher în valoare de minim 100 de lei și cu 10 lei orice voucher de minim 50 de lei cumpărat online cu cardul Visa între 11 mai - 31 iulie 2020.

Prin Card Cadou susții viabilitatea acestor afaceri din domenii precum HoReCa, educație, beauty, producție locală sau experiențe. Poți să plătești cu Visa la afacerea ta preferată mereu ușor, rapid și sigur.

Cum merge un salon de înfrumusețare la limitele Bucureștiului?

Beatrice Voinea-Dumistrăcel a fondat Rua Beleza Studio acum patru ani. Îi place să spună că nu e un salon de cartier, chiar dacă e într-o zonă limitrofă. Și ne-a plăcut această abordare, în care zona nu influențează calitatea, ci o potențează, chiar dacă zona Metalurgiei din București este înspre ieșirea din oraș.

Beatrice povestește că pasiunea ei pentru machiaj a început simplu, cu un curs de automachiaj făcut la 17 ani. A terminat facultatea și masterul de Marketing la ASE, așa că a aplicat ce a învățat acolo pentru a putea deveni antreprenor mai târziu.

Spune că Rua Beleza Studio a funcționat bine încă din primele zile. Investiția inițială a fost de 25.000 de euro, iar în momentul de față la Rua Beleza Studio sunt 12 angajați permanenți.

„Am vrut să deschid în această zonă cu toate că aveam posibilitatea să deschid și într-o zonă centrală. Dar personal nu găseam niciun salon care să mă încânte în zonă și am zis… de ce nu?”, explică Beatrice.

„În primă fază clienții au fost atrași de aspectul salonului, iar pe parcurs s-au convins de profesionalismul nostru. Produsele folosite sunt de cea mai bună calitate, ne place să inovăm, să venim cu servicii noi, cu aparatură nouă și ne dăm toată silința pentru a le satisface toate nevoile”, spune Beatrice Voinea-Dumistrăcel, fondator Rua Beleza.

În perioada obișnuită, dinainte de pandemie, lunar veneau la salon pentru diferite tratamente de înfrumusețare sau coafură peste 100 de clienți.

Înfrumusețare în pandemie: cum recuperezi două luni

Cele două luni au fost dificile pentru salon. Cei 12 angajați au intrat în șomaj tehnic, iar activitatea a fost sistată în totalitate.

„Cu siguranță avem de recuperat două luni de zile, două luni în care nu am avut activitate aproape deloc, dar clienții au fost entuziasmați, au fost înțelegători, s-au adaptat măsurilor de igienă pe care le-am luat. Preconizăm o scădere a veniturilor din cauza faptului că suntem nevoiți să programăm clienții la un inverval de timp, dar lucrurile vor reveni la normal. Dacă nu vor reveni, ne vom obișnui cu această situație în cel mai scurt timp”, spune Beatrice.

Ea menționează că în toată starea de urgență, atunci când salonul a fost închis de reglementările ordonanței militare, relația cu clienții a fost una bună.

„Am avut campanii pe rețelele sociale și prin cadou.ialoc.ro. Clienții ne-au susținut, au cumpărat vouchere, ne-au trimis mesaje de încurajare în fiecare zi. Am continuat să postăm în fiecare zi pentru a nu uita de noi”, explică fondatoarea Rua Beleza Studio.

#LeapsaSolidaritatii: Un business care merită susținut pe cadou.ialoc.ro

În fiecare episod al seriei Solidaritate, powered by Visa, provocăm antreprenorii să nominalizeze un business preferat. Acel business e invitat apoi să nominalizeze alt business favorit pentru a crea un lanț al încrederii sub dictonul #LeapsaSolidaritatii.

Rua Beleza Studio s-a listat pe cadou.ialoc.ro de unde oamenii pot achiziționa vouchere prin care să susțină activitatea afacerilor închise sau care au avut activitate limitată în această perioadă. Beatrice spune că au fost achiziționate vouchere prin intermediul platformei și cel mai important „a contat că au observat clienții că ne implicăm și încercăm să facem mai mult decât celelalte saloane, mai ales că nu este niciun salon din Sectorul 4 care să apeleze la acest serviciu”.

„Îmi place să-mi recomand prietenii și oamenii care fac lucruri bune. Din acest motiv voi recomanda Velmoda Atelier, reprezentat de Valentina Zeed”, spune Beatrice Voinea-Dumistrăcel.

Velmoda Atelier este un atelier de creație cu materiale importate din țările arabe. „Au și o colecție, dar ce ne atrage e că-ți poți personaliza ținutele, atât de eveniment cât și de zi cu zi”, spune fondatoarea Rua Beleza Studio.

Citește toate recomandările noastre din seria Solidaritate: