Creative Business Studio este linia de start pentru antreprenorii creativi din șase orașe europene (București, Cluj-Napoca, Lisabona, Madrid, Siracuza și Vigo). Ei vor avea șansa să își lanseze produsele sau serviciile și să obțină finanțare prin intermediul platformelor de crowdfunding.

Proiectul este finanțat sub Acțiunea Cheie 2 a programului Erasmus+ al Uniunii Europene: parteneriate strategice în domeniile educației, formării și tineretului, acțiune ce își propune crearea de punți de legătură între parteneri din mai multe țări cu scopul de a crește cooperarea internațională prin dezvoltarea de produse educaționale de calitate și inovatoare.

„Programul Creative Business Studio este o inițiativă în plus de a dezvolta ecosistemul antreprenorial și de a contribui la dezvoltarea unei piețe ofertante, aceea a industriilor creative, prin deschiderea către resursele locale și internaționale pe care le oferă rețeaua Impact Hub. Vedem aici oportunitatea de a face un pas în plus în sprijinirea viitoarei generații de antreprenori și, în calitate de coordonatori, ne-am asumat misiunea de a arăta potențialul creativității și al inovației atunci când sunt completate de instrumente de business și de expertiza mentorilor cu care lucrăm”, a declarat Lucian Grămescu, Incubation Manager, Impact Hub Bucharest.

Cui i se adresează?

Creative Business Studio este un program dedicat tinerilor antreprenori cu vârste cuprinse între 19 și 30 de ani, care locuiesc într-unul din orașele participante, care realizează produse sau servicii creative și vor să pună bazele unei afaceri. De asemenea, este important să fi făcut deja un prim pas în această direcție - de exemplu, au dezvoltat un MVP, au organizat un eveniment pentru a prezenta ideea de business prietenilor sau au creat un landing page.

Câteva dintre domeniile vizate se numără: design grafic, meșteșuguri, design de produs, gaming, web design, modă.

Ce include programul?

  • Creative Studio - o serie de workshop-uri pe teme relevante pentru un antreprenor la început de drum: crowdfunding, business models, value proposition, financial, marketing.
  • Acces la mentori cu experiență din industrie
  • Sprijin în dezvoltarea și lansarea unei campanii de crowdfunding
  • Marketing Bootcamp internațional, la Madrid.

Toate detaliile și programul acceleratorului dezvoltat în București sunt disponibile pe www.bucharest.creativebusiness.studio. Informații despre desfășurarea Creative Business Studio în Cluj-Napoca pot fi găsite pe www.cluj-napoca.creativebusiness.studio. Înscrierea este simplă, gratuită și presupune completarea formularului online de pe pagina fiecărui oraș participant.

Termenul limită pentru înscrieri este 7 octombrie pentru București și 12 octombrie pentru Cluj-Napoca.