Compania a intrat în registrul instituțiilor financiare nebancare ale Băncii Naționale a României (BNR) la sfârșitul lunii octombrie 2018 și a acordat primul împrumut în iunie 2019, după ce și-a lansat activitatea oficială de IFN local în aprilie 2019.

Serviciile de împrumut oferite de Aforti Finance în România se adresează întreprinderilor mici și mijlocii, având forme optime de finanțare a planurilor lor de dezvoltare sau a activității în curs, fiecare credit fiind personalizat conform nevoilor fiecărui antreprenor.

În prezent, Aforti Finance România oferă produse financiare care vizează clienți corporate - societăți cu răspundere limitată (SRL), societăți pe acțiuni (SA) și profesioniști care operează în baza modelului de PFA (Persoana Fizică Autorizată).

Condiții de finanțare IMM

Compania sau PFA-ul care solicită finanțare trebuie să aibă cel puțin 12 luni de activitate pe piața românească și operațiuni în curs care să genereze venituri. Aforti Finance are capacitatea de a oferi antreprenorilor împrumuturi de până la 150.000 de lei, pentru o perioadă de maxim 24 de luni.

Similar serviciilor online de schimb valutar oferite prin platforma Aforti Exchange (www.afortiexchange.ro), și serviciile oferite de Aforti Finance sunt digitalizate. Companiile care au nevoie de capital pot începe procesul de solicitare a împrumutului prin completarea detaliilor companiei lor pe site-ul Aforti Finance, www.afortifinance.ro. Compania se angajează să ofere răspuns dacă poate acorda un împrumut în cel mai scurt timp posibil, chiar și într-o oră de la primirea solicitării.

Sucursale în alte orașe din România

Aforti Finance a acceptat primele cereri de împrumuturi nebancare în România în aprilie 2018, și după două luni de activitate a primit în total 7 cereri în valoare totală de aproximativ 1,5 milioane lei, valoarea medie solicitată depășind pragul maxim de 150.000 lei stabilit de companie, dovedind astfel că cererea de capital din partea antreprenorilor este mare.

În următoarele etape, pentru a-și dezvolta portofoliul de clienți, Aforti intenționează să deschidă sucursale și în alte orașe importante din țară și să se concentreze asupra dezvoltării Call Center-ului intern.

Aforti Finance România a fost înființată în București în aprilie 2018, în conformitate cu strategia generală a Aforti Capital Group de continuare a dezvoltării grupului financiar și de extindere în întreaga regiune a Europei Centrale și de Est.