Vânzările de dispozitive de gaming au crescut cu 80% în România în anul care tocmai ce se încheie, potrivit reprezentanților Asus. Potrivit informațiilor companiei, în 2016 au fost vândute 38.500 de dispozitive Republic of Gamers.

Vânzările ROG pe plan local s-au bucurat de o creștere substanțială. În 2016, Asus a vândut peste 38500 de device-uri de gaming, cu peste 45% mai multe față de anul 2015 (26500 de unități). Trei din patru device-uri de gaming comercializate în România poartă emblema Asus.

Pe lângă aceste date, Republic of Gamers urmează să organizeze un maraton offline de jocuri video. În perioada 9-18 decembrie 2016, gamerii din capitală sunt așteptați în Media Galaxy Park Lake București să testeze sistemele ROG și să participe la turneele de CS:GO și Hearthstone.

La evenimentul de lansare au fost prezentate date importante care reflectă starea actuală a industriei de gaming din România. Creșterea a fost continuă, susținută, ultimii ani fiind extrem de importanți pentru această piață. Cu nu mai puțin de 80% la sută a crescut ea în 2016, în 2015 creșterea fiind triplă față de nivelul anului anterior.

Cei mai buni jucători vor fi răsplătiți cu rucsacuri ROG Shuttle, mouși ROG Buzzard GX860 și baterii externe Asus ZenPower. Regulamentele, formularele de înscriere și desfășurătoarele turneelor sunt disponibile pe pagina de Facebook Asus Republic of Gamers România, cât și pe paginile evenimentelor, aici și aici.

Asus ROG este un susținător al comunității de gaming din România. În 2016, ROG a atins două recorduri privind evenimentele de eSPORTs: cel mai lung turneu de gaming offline Join the Republic@AFI Palace Cotroceni (30.09-16.10) și cel mai amplu turneu național acoperind 7 orașe mari (București, Iași, Brașov, Cluj-Napoca, Timișoara, Constanța și Reșița). Cea mai intensă activitate s-a desfășurat în capitală, în centre comerciale precum: AFI Palace Cotroceni, Plaza România, Promenada Mall.

Pe parcursul anului, peste 2179 de jucători s-au întrecut în competițiile Asus ROG, jucând CS:GO, Overwatch, Hearthstone, Dota sau Rocket League. Au fost acordate premii în valoare de peste 24.000 de dolari. Participanții la evenimentele Republic Of Gamers au jucat în total peste 63 de zile, adică mai mult de două luni calendaristice.

Asus va continua seria evenimentelor de gaming, noi orașe urmând să fie adăugate pe harta turneului național Join The Republic în 2017. Vor fi selectate cele mai bune echipe de CS:GO din țară în vederea unei competiții naționale marca ROG.

2017 va debuta cu disponibilitatea pe piață a celor mai noi laptopuri Asus Republic of Gamers dotate cu noile plăci video din seria GeForce GTX 10 cu arhitectură NVIDIA Pascal.