Până să ajungă la acest nivel, Onețiu recunoaște că a făcut multe greșeli în business, de la faptul că a angajat oameni nepotriviți, la subestimarea competiției (Life Care este pe aceeași nișă ca alți giganți precum Avon, Amway sau Oriflame) și a necesarului investițional.

Însă a făcut și câteva mișcări pe care orice fondator de business trebuie să le facă pentru a avea o firmă ”sănătoasă”, precum un plan de venituri și cheltuieli, s-a concentrat pe clienți, pe calitatea produselor și a livrărilor în timp și a făcut pentru prima dată niște proceduri de lucru simple pe care oricine le putea repeta.

În plus, o altă mișcare strategică făcută de Cristian Onețiu pentru a-și asigura succesul afacerii Life Care a fost să apeleze la sfatul și experiența specialiștilor din 3 zone pe care le-a identificat ca fiind critice pentru firmă: financiar, IT și operațional.

Pe BizTool.ro, marketplace-ul de servicii powered by start-up.ro, găsești peste 300 de specialiști pentru nevoile tale de business (avocați, contabili, programatori, consultanți financiari și de business, oameni de marketing și PR, experți GDPR și chiar spații de coworking)

”Am plătit aceste servicii cu peste 100.000 de euro, iar în 2006 - 2007 asta părea o nebunie! Însă, pe baza celor învățate și asumate, împreună cu echipa am construit în următorii ani ceea ce a devenit curând cea mai mare companie de vânzari directe din centrul și estul Europei fondată local”.

Cauți un expert pentru afacerea ta? Îi găsești pe cei mai buni pe BizTool.ro!

În prezent, Life Care livrează zilnic produse spre 22 de țări. De la un singur angajat, în 2005, echipa numără acum peste 60 de angajați.

Pornind de la dezvoltarea rapidă în țările vestice (Germania, Austria, Anglia) și, recent, în Statele Unite ale Americii și Canada, Life Care se va extinde prin deschiderea unui nou birou în Germania, care va avea ca principal obiectiv dublarea în 5 ani a afacerii.

Ești consultant și vrei mai mulți clienți? Intră în comunitatea Biztool.ro, oferită de start-up.ro, aici.

Onețiu a lansat Life Care alături de soția sa în urmă cu 15 ani, după ce trecuse prin patru falimente și 4 momente în care a luat decizia de a încerca, din nou, să facă un business de succes.

”În 14 iulie 2005, la 10 zile de la pornirea firmei, am înregistrat prima noastră comandă. Era din partea unui prieten care a aflat că tocmai am pornit o afacere cu produse BIO și, mai mult din curiozitate și dorința de a mă susține în demersul meu, a sunat la call center și a comandat 3 produse. A fost singura comandă din acea zi. Aveam doar un singur angajat, care se ocupa și de recepția comenzilor, dar și de livrarea acestora. Aveam doar 10 produse în ofertă, nu aveam încă un contract cu o firmă de curierat, totul se ținea într-un document Excel și eram foarte stresați că toți banii noștri erau băgați într-un stoc de marfă care stătea într-un depozit fără pază sau alarmă. Colegul meu era însă foarte bucuros la final de zi! Spunea că <au pornit lucrurile>!”, își amintește Cristian Onețiu.

BizTool.ro, conectorul dintre specialiști și antreprenori