Dacă a te îmbrăcă pentru o gală poate fi o activitate plăcută, ce te poate face să te simți ca o prințesă, poate fi dificil să descoperi rochia potrivită pentru o petrecere și, mai ales, pentru o gală unde pretențiile sunt mult mai mari. Într-adevăr, trebuie luate în considerare mai multe criterii când alegem rochia de seară: ocazia, tipul corpului și culoarea rochiei care trebuie să fie în concordanță cu tenul și culoarea părului. Trebuie să ții minte întotdeauna să nu te lași furată de rochiile prea sclipitoare sau cu prea multe ștrasuri și dantele. Desigur, există astfel de rochii frumoase, dar ele trebuie create de cineva cu experiență și care cunoaște cele mai noi tendințe în modă. Nu alege niciodată rochii de serie dacă vorbim de un eveniment de gală foarte pretențios. În general, mai mult decât simplele evenimente, galele impun o ținută anume. O ținută care să respecte canoanele esteticii și dress code-ului. Dacă ai un eveniment special și nu ți-ai găsit încă ținuta, poți urma câteva sfaturi pentru alegerea rochiei perfecte, sfaturi oferite de Croitoriepicasso.ro.

Alege-ți rochia în funcție de morfologia ta

Pentru a fi frumoasă, este important să alegi o rochie pentru seară adaptată morfologiei tale și care să-ți scoată în evidență silueta și atuurile.

Alege-ți o rochie care îți va evidenția talia subțire, decolteul frumos, picioarele lungi, umerii, spatele...tot ce te poate scoate din anonimat!

A avea o talie subțire este visul oricărei femei. Fie că ești o femeie cu forme proeminente sau subțire, alege o rochie care îți marchează talia. Dacă ești înaltă, o rochie tip teacă îți va sublinia perfect curbele. Dacă ești mai scundă, alege în schimb rochii mai scurte, care îți subliniază talia.

Dacă ești o femeie cu curbe, optează pentru o culoare solidă, care îți va îmbrățișa silueta și îți va rafina silueta. Dacă, dimpotrivă, ești destul de subțire, nu ezita să porți dantelă sau modele pentru a da mai mult volum siluetei tale.

Rochia perfectă pentru o silueta atletică pare o alegere oarecum dificilă. Adesea, femeilor cu umerii lați, de exemplu, le este greu să găsească rochia care se potrivește tipului lor de corp. Uneori simțindu-se prea masculine din cauza siluetei lor, aceste femei ajung să opteze pentru o ținută care nu li se potrivește și nu le scoate în evidență frumusețea. Dacă ai o siluetă atletică, învăță să o structurezi cu ajutorul unei ținute care să îți alungească silueta.

Evită să îți marchezi talia și să porți o ținută evazată. Dimpotrivă, favorizează rochiile drepte și nu ezita să îți arăți punctele forte, cum ar fi picioarele zvelte, cu o rochie scurtă. În ceea ce privește stilul de rochie care ți se potrivește, rochiile ideale sunt cele strâmte pe corp și care nu sunt marcate în talie. Aceste ținute îți vor înmuia silueta.

Ce rochie să alegi în funcție de mărimea sânului tău? Această este o altă dilema pe care multe femei o au. Mărimea sânului este un factor determinant pentru a alege rochii de seară pentru o nuntă sau alt eveniment.

Dacă ai un sân generos este imperativ să te îndrepți către rochiile personalizate. Evită curelele subțiri care îți vor oferi o susținere foarte slabă. Rochia perfectă ar trebui să aibă pense în zona pieptului care permit bustului să stea confortabil.

Dacă nu îți este teamă să îți pui în evidență sânii, îți poți permite să porți decolteuri mai adânci sau chiar în V. Ai grijă să nu fie însă un aspect prea vulgar. Dacă nu vrei să-ți subliniezi pieptul, evită rochiile de acest tip. Optează în schimb pentru rochiile cu gulere înalte sau decolteuri de tip bărcuță.

Pentru femeile cu sâni mici sunt permise aproape toate tipurile de decolteuri. Trebuie remarcat faptul că femeile cu sâni mici își pot permite și decolteurile pătrate care sunt destinate să aducă mai mult volum acestei părți a corpului.

Alege rochia de seară în funcție de eveniment

Înainte de a alege o rochie pentru seară la un anumit eveniment, asigura-te că înțelegi natura evenimentului și personalizează alegerea în consecință.

Există o temă impusă? Un cod vestimentar de respectat? Ce lungime de rochie este potrivită? Acestea sunt întrebări importante pe care trebuie să ți le pui pentru a evita să porți o rochie care nu se potrivește cu ocazia. Într-adevăr, oricât de frumoasă va fi rochia pe care o alegi, dacă nu este potrivită pentru eveniment, vei lăsă o impresie proastă.

Pentru o nuntă, va fi necesar să alegi o rochie frumoasă elegantă și cochetă, care să corespundă temei și locului nunții.

Pentru o gala trebuie să alegi o rochie prețioasă, dar decentă. În funcție de tipul galei, va fi făcută și alegerea rochiei. O gală caritabilă va necesită o rochie mai sobră, pe când o gală pop îți va oferi o gamă de alegere mai mare.

Alege culoarea potrivită

De asemenea, este important să alegi culoarea potrivită pentru rochia ta, o culoare potrivită cu tonul pielii tale, culoarea părului tău, dar și în funcție de eveniment.

Alege o culoare a rochiei care îți face ochii, părul și pielea să iasă în evidență, mai degrabă decât o rochie care te va face să pari palidă. Într-adevăr, culorile au puterea de a scoate în evidență sau nu. Există tabele speciale pentru a află ce culoare ți se potrivește.

Dacă ai pielea deschisă, optează pentru o culoare a rochiei care contrastează cu tonul pielii tale, de exemplu, o rochie bleumarin, vișiniu, verde sau negru.

Și dacă ai pielea închisă la culoare, îndrăznește să folosești culori strălucitoare, cum ar fi mov, care va fi foarte la modă anul acesta, galben, turcoaz sau chiar roșu, de exemplu.

Reține că negru sau roșu sunt culori pretențioase și sunt potrivite pentru toate femeile.

În cele din urmă, în funcție de ocazie, ar trebui evitate anumite culori. Pentru o nuntă, de exemplu, ar trebui evitate albul sau negrul.