Aceia dintre dumneavoastră care doresc să-și construiască propria locuință, este important să-și facă un plan bine definit încă de la bun început, în ceea ce privește toate investițiile necesare de-a lungul timpului. Inclusiv materialele care urmează să fie utilizate pentru izolarea casei este importantă astfel încât să puteți știi cu aproximație cheltuielile pe care le veți face.

Printre cele mai bune și avantajoase soluții cu privire la materialele izolante, numărăm vata bazaltică.

Vata bazaltică este ideală că material izolant pentru tot felul de imobile, având o mulțime de calități și avantaje, prețul de achiziție fiind unul avantajos. Vata bazaltică se poate utiliza atât la interior cât și la exterior, pentru izolarea pereților, pentru izolarea conductelor astfel încât să fie evitată pierderea de căldură și lista poate continua. Vata bazaltică a primit de-a lungul timpului o mulțime de recenzii pozitive în principal datorită rezistenței și stabilității sale atât în cazul temperaturilor scăzute cât și în cazul temperaturilor ridicate.

Utilizarea vatei bazaltice vine la pachet cu multiple avantaje.

Ușor de instalat

Se pare că este mult mai ușor să faci o lucrare de izolare de top dacă este utilizată această vată bazaltică în comparație cu alte tipuri de materiale izolante. Datorită rigidității sale mai mari, izolația din vată bazaltică poate fi ușor și simplu de introdus în spațiul dintre știfturi și în general în locuri mai greu accesibile.

Ușor de modelat

Vata bazaltică este foarte densă ceea ce înseamnă că se poate sculpta pentru a se potrivi cu precizie în jurul orificiilor de evacuare și a altor obstacole. Măsurați și marcați iar mai apoi nu rămâne decât să utilizați un cutit pentru taiat vata bazaltica special confecționat pentru această operațiune și astfel este tot. Acest lucru funcționează acolo unde sunt prize, intreripatoare, țevi sau orice alte obstacole care ar putea crea bătăi de cap.

Ușor de măsurat

Din acest punct de vedere, nimic nu este mai simplu, datorită faptului că vata bazaltică are o textură ușor rigidă. Nu trebuie decât să luați o ruletă și un marker, să trasați liniile în funcție de dimensiunile necesare, iar tăierea cu acel cutit special se vă face extrem de simplu și rapid.

Rezistență la foc și apă

Izolația din vată bazaltică rezistă mai bine căldurii extreme în comparație alte tipuri de izolație. Într-un incendiu, vata bazaltică își păstrează forma și oferă o protecție mai bună împotriva răspândirii flăcării. În caz de incendiu, gândiți-vă numai cât de periculoasă poate să fie zăpada artificială utilizata în izolații. Cu siguranță atât simplele persoane fizice cât și constructorii trebuie să fie conștienți de importanța tipului de material izolant folosit, în special daca vorbim despre aceasta vata cu rezistență la foc. O altă proprietate interesantă a vatei bazaltice este că acestea nu absoarbe apa, rămânând intacte chiar și atunci când sunt umede. Aceasta înseamnă că, dacă peretele sau acoperișul dumneavoastră are anumite scurgeri izolația nu vă pati nimic și își vă pastra acelelasi proprietăți după uscare. Fibra de sticlă sau celuloză, pe de altă parte, cad, se aglomerează sau se comprimă atunci când se udă. Și uneori, singura modalitate de a le restabili valoarea izolatoare este de a rupe învelișul de perete și de a le înlocui. De asemenea, când vine vorba de rezistența la apă, numai izolația din spumă sau acele placi de polistiren sau zăpadă artificială, poate bate vata bazaltică.

Izolație fonică excelentă

Liniile de izolație din vată bazaltică sunt mai dense decât alte tipuri de izolații, ceea ce le face mai bune la izolarea fonică a pereților, podelelor și tavanelor interioare. Astfel, atât dintr-o cameră în alta cât și din exterior spre interior și invers, zgomotele vor fi foarte mult atenuate sau chiar inexistente în funcție de intensitate.

În cazul în care și dumneavoastră sunteți în căutarea celor mai bune și eficiente soluții cu privire la achiziționarea de vată bazaltică dar și a altor accesorii esențiale pentru montaj și pregătire precum este acel cutit pentru tăiat vata bazaltica, este important să apelați la un furnizor serios și de încredere astfel încât să puteți avea garanția că ați făcut cea mai bună alegere. Ideea de a izola o locuință tipică pentru o familie cu 4 membri de exemplu, nu reprezintă tocmai cea mai accesibila investiție. Tocmai din acest motiv, pentru că discutăm despre o investiție destul de costisitoare și care trebuie să fie durabilă, este importantă achiziționarea unor produse de cea mai bună calitate în acest sens.

Acestea fiind spuse, izolația din vată bazaltică minerală este un tip de material izolant creat din piatră bazaltică și zgură reciclată, care este topită. Materialele topite sunt apoi filate în fibre și formate de regula sub formă de plăci. Cu proprietățile sale de reducere a poluării fonice și de rezistență la foc, izolația din vată minerală are multe avantaje într-o casă sau clădire. Dacă încercați să determinați ce tip de izolație să utilizați atunci trebuie să luați în considerare vata bazaltică și cu siguranță veți face cea mai bună alegere.