SpaceUp aduce o serie de evenimente care își propun să sprijine startup-urile europene din sectorul spațial. Pentru aceasta, vor fi organizate șase proiecte Space Academy, care vor conecta startup-urile tech cu expertiză tehnică și comercială. În același timp, oferă antreprenorilor oportunitatea de a-și dezvolta rețeaua de contacte cu mentori, business angels, investitori de tip angel, corporații și Agenţia Spaţială Europeană (ESA).

Space Academy este un eveniment de două zile, care se va desfășura în diferite locații din Europa, concentrându-se pe networking și dezvoltarea competențelor. De asemenea, va include panel-uri și sesiuni de lucru cu experți și coaching, printre altele. În ultima zi, la la finalul tuturor evenimentelor, zece startup-uri acceptate în proiect vor avea oportunitatea să-și prezinte produsele în cadrul unui pitch. În plus, acestea vor beneficia de participare gratuită la eveniment.

Proiectul SpaceUp a avut lansarea oficială în iunie 2018, având alocat un buget de aproape 2 milioane de euro în cadrul Horizon 2020, program de investiții lansat sub umbrela Comisiei Europene.

Primul proiect Space Academy va avea loc la Helsinki, iar înscrierile se pot face până pe 1 martie.