Am aflat de Wyzr acum 3 luni, când încă era în lucru. M-a atras instant ideea și am devenit parte din echipă rapid. Îmi doream să fiu de la început într-o călătorie despre care eu cred că poate rescrie viitorul stomatologiei în România și nu numai” spune Cornelia Balea, Medic Specialist Stomatologie Generală & Head of Medical Case Management Wyzr. Aceasta ne-a povestit cum Wyzr, o companie olandeză ce activează începând cu Ianuarie 2021 și în România, își propune să elibereze stomatologii de presiunea vânzării și a marketing-ului și să democratizeze sănătatea dentară pentru pacienți.

Telestomatologia câștigă din ce în ce mai mult teren în contextul actual, iar Wyzr își propune să facă acest trend mainstream și în România, în beneficiul dentiștilor, cât și al pacienților. În contextul pandemiei, când practica dentară a devenit din ce în ce mai dificilă pentru medici, se consumă foarte mult timp cu standardele de siguranță necesare. Prin digitalizarea întregului proces stomatologic - mai puțin partea de tratament propriu-zis - Wyzr ajută dentiștii să recupereze, ba chiar să câștige mai mult timp. Și știm cu toții cum stăm cu timpul.”, ne spune Ana Maria Răducu, Medic Specialist Stomatologie Generală și Head of Digital Diagnostics Wyzr.

Ca aplicație digitală ușor de înțeles și navigat - pe mobil și pe desktop - Wyzr va conecta medicii cu pacienții într-un mod organizat și eficient, intervenind în proces până în momentul în care pacientul ajunge pe scaunul de tratament. De acolo îl preiei, îți faci meseria și pacientul pleacă acasă mai sănătos. Plata se face digital, prin card, iar platforma te comisionează doar dacă pacienții veniți prin ea au plătit deja, așa că ai riscuri financiare zero.”, adaugă Laura Caraivan, Medic Specialist Stomatologie Generala & partener Wyzr.

Timpul înseamnă bani - mai ales pentru dentiști și mai ales în pandemie

Conform unui studiu realizat de DentaVox în SUA în august 2020, 58% dintre pacienți se tem să nu se infecteze de Covid-19 la dentist și 26% văd cabinetele închise în perioada pandemiei, iar 52% consideră că ar trebui să fie deschise doar pentru cazuri de urgență. Ne confruntăm deci, cu vremuri speciale, noi, stomatologii” ne-a mărturisit Cornelia Balea. „Wyzr nu face miracole, dar vine să elibereze mult timp pe care medicii îl dedică atragerii, organizării și planificării pacienților. Îți atrage și recrutează pacienți noi, cărora le poți genera dosare medicale electronice cu profilele lor și planuri de tratament, astfel încât ai un dashboard în care îți poți vizualiza toți pacienții, problemele pe care ei le au și încasările financiare, precum și calendarul programărilor. E next level.” adaugă entuziastă Laura Caraivan.

Tehnologia impactează în ultimii ani și stomatologia în căi neașteptate și radicale. De exemplu, știm din 2018 de un startup american numit SmileDirectClub, care livrează pacienților kit-uri de ortodonție super simple de folosit direct acasă, înlocuind vizitele la clinică și scăzând costurile cu 60%” ne spune Adrian Hîncu, director de marketing Wyzr. „Vom diagnostica pacienții digital, cu ajutorul echipei noastre interne de medici, înainte ca aceștia să ajungă în cabinet, ușurând astfel munca stomatologului final și ajutându-l să treacă direct la schema de tratament. De asemenea, ne propunem să fidelizăm și să educăm pacienții constant, prin conținut profesionist și accesibil pe teme de sănătate dentară” adaugă acesta.

Prin ecosistemul său de vânzare, conversie și organizare, Wyzr aduce o cale nouă, mai înțeleaptă în stomatologie, eliminând eforturile de marketing sau de vânzare indirectă către pacient, oferind medicilor pacienți mai informați, mai pregătiți și mai relaxați.

Toți oamenii merită să aibă dinții sănătoși

Stomatologia nu ar trebui să genereze oamenilor nici teamă de freză sau ace, nici teamă de costuri. Ea este ceva ce ne face viețile mai sănătoase, mai frumoase, ne aduce bucurie și ne face să zâmbim la propriu. De aceea, noi căutăm cei mai bine pregătiți stomatologi din domeniu și vom ajuta pacienții cu soluții de finantare astfel încât aproape oricine să poată avea acces la servicii stomatologice de calitate. Considerăm că pacienți mai relaxați înseamnă și medici mai relaxați” a adăugat Adrian Hîncu, întrebat care este viziunea Wyzr pe termen lung.

Întrebat despre experiența pacienților, Adrian Hîncu spune că „pentru pacienți, platforma va fi prietenoasă și intuitivă. Îți faci cont, găsești un stomatolog bun și relevant pentru nevoile tale, îi verifici prețurile și disponibilitatea pentru o programare, verifici ratinguri actualizate despre el, îți încarci radiografii sau alte documente pentru un diagnostic digital premergător și poți vedea în avans costurile și tot ceea ce presupun ele, în mod transparent și explicate în detaliu pentru fiecare procedură în parte. Plățile se fac fără cash, doar online și poți beneficia constant de oferte speciale create pentru nevoile tale. Toate acestea până să ajungi pe scaunul de dentist. Dosarul tău va fi și va rămâne mereu organizat digital și nu va exista riscul ca medicului tău să îi scape ceva despre tine”.

În căutarea celor mai buni stomatologi

Înainte de lansare, reprezentanții platformei au inițiat deja discuții cu cele mai bune 30 de cabinete de medici stomatologi din Bucuresti, urmând a se lansa la începutul anului 2021. Numărul acestora va fi limitat în primă fază, selecția fiind făcută riguros, urmând ca apoi numărul medicilor să crească pe măsură ce aceștia vor întruni criteriile de selecție setate de echipa Wyzr. În timp se va crea comunitatea celor mai buni medici stomatologi, disponibili și accesibili oricând pentru orice pacient - pentru că fiecare om merită dinți mai sănătoși.