Furnizorul de soluții software SAP lansează un program dedicat companiilor care doresc să implementeze proiecte pilot în domeniul Internet of Things. Gigantul din software și-a propus să sprijine atât companiile private, cât și instituțiile publice.

IOT internet of things sap cloud startup

Astfel, cei interesați beneficiază de un cost fix pentru primul an de utilizare a soluțiilor din portofoliul SAP Leonardo (brandul sub care compania reunește soluțiile și serviciile din zona de Internet of Things) alături de servicii de consultanță specializate. Printre soluțiile incluse în program se numără SAP Connected Goods, SAP Vehicle Insights, SAP Predictive Maintenance and Services și SAP Asset Intelligence Network.

Prin introducerea unui cost fix pentru serviciile și soluțiile din portofoliul IoT (o piață estimată a ajunge la nivelul de 250 de miliarde de euro în 2020) se elimină posibile incertitudini legate de bugetul necesar, clienții putând să dezvolte programe pilot cu obiective și durată clare.

Prin SAP Leonardo, compania oferă noi facilități, adresând diverse arii, de la conectivitatea produselor și dispozitivelor, până la conectivitatea oamenilor și a comunităților.

Conectivitatea produselor, oferă, spre exemplu, noi insight-uri în ceea ce privește procesul de aprovizionare și managementul ciclului de viață al acestora, permițând crearea și dezvoltarea unor produse inteligente, în toate industriile. Posibilitatea de a identifica, urmări și analiza bunurile fixe,  inclusiv procesele de producție și mentenanță, datorită conectivității acestora, reduce semnificativ costurile și crește durata de funcționare a echipamentelor.

Conectivitatea flotelor oferă organizațiilor care dețin bunuri în mișcare (vehicule, roboți, motostivuitoare, vehicule autonome) posibilitatea, printre altele, să își îmbunătățească serviciile și nivelul de securitate, oferind o vizibilitate mult mai mare proceselor logistice. Colectarea de informații de la sistemele de infrastructură, inclusiv diverse construcții sau rețele de utilități, permite de asemenea creșterea calității serviciilor oferite, eficientizarea operațiunilor și diminuarea riscurilor asociate.

Zonele rurale și urbane își pot optimiza procesele de producție, utilizarea spațiului și a resurselor naturale datorită piețelor conectate.  Nu în ultimul rând, conectarea oamenilor și a comunităților, prin intermediul tehnologiilor IoT, optimizează, de exemplu, colaborarea în cadrul profesional, gestionarea problemelor de sănătate sau crearea unor spații de locuit inteligente, îmbunătățind practic stilul de viață cotidian.

SAP a anunțat recent investiții de două miliarde de euro, în următorii cinci ani, în susținerea adoptării tehnologiilor din sfera Internet of Things de către companii și instituțiile publice.