Cum alegi numele afacerii? Dacă vrei să pornești un startup global, ai nevoie de un nume interesant, atractiv și care să nu mai fi fost folosit până acum. Am găsit o aplicație prin care poți căuta orice nume și vei primi un scor. E foarte util la început de drum.

viable aplicatie naming nume startup branding

Viable e un produs creat de ISL, o agenție de marketing și publicitate din Statele Unite. E o aplicație pentru iPhone prin care poți căuta orice nume al brandului, iar cu ajutorul unui algoritm special îți găsește toate mențiunile și dă un scor de viabilitate.

Da, ai putea să te întrebi de ce nu ai folosi Google pentru așa ceva, dar nu tot timpul produsele apar în căutările Google și ai nevoie și de câteva sfaturi în alegerea corectă.

viable aplicatie naming nume startup branding

Aplicația arată inițial ca un simplu search unde cauți numele brandului. Apoi primești un rezumat și un scor de viabilitate, domenii disponibile pe care le poți cumpăra, definiții, dar și posibile mărci înregistrate în Statele Unite.

Viable caută în zone unde nu te-ai gândi, dar care sunt utile pentru un produs al unui startup tehnologic. Se uită pe Domainr, Markify, Product Hunt, AngelList, AppStore, pentru a vedea dacă există așa ceva.

Aplicația te va ajuta să alegi nume, să le înțelegi mai bine și să știi dacă ar putea să meargă sau nu. Dar înainte de a alege numele unui startup, gândește-te oricum cui te adresezi, dacă ai o piață globală, sau nu, și poți face inclusiv un mic studiu pentru a afla feedback-ul oamenilor.

viable aplicatie naming nume startup branding