La știrile zilei am citit un articol despre modul în care filmul The Founder – povestea americanului Ray Kroc, un agent de vânzări care a transformat McDonald’s într-un imperiu global  - distruge câteva mituri despre antreprenori, am aflat ce trebuie să faci pentru a construi o afacere de 100 de milioane de dolari în trei ani, și câteva trucuri pentru a-ți duce site-ul pe prima poziție în căutările pe Google.

business startup inovatie bani antreprenor

Totodată, am citit povestea unui tip de 23 de ani care a renunțat la facultate pentru a deschide Café X –o cafenea unde ești servit de roboți – în San Francisco, am aflat de ce este foarte posibil ca mașinile autonome ale viitorului să nu arate absolut deloc precum cele de acum, și că Razer – producătorul de electronice care venea anul acesta la CES cu Project Valerie, un laptop cu trei ecrane – a achiziționat Nextbit (compania care producea smartphone-urile Robin) și renunță la vânzări.

  • Să crești afacerea de la zero la 100 de milioane de dolari e muncă grea. Mai ales într-un timp foarte scurt. Află nouă chestii pe care ar trebui să le faci pentru a ajunge acolo.
  • Ești foarte sigur că vrei să fii antreprenor? Nu ai nicio garanție că vei avea succes.
  • Din 1555, anul în care s-a deschis prima cafenea din lume, omenirea a parcurs un drum destul de lung. Acum, am ajuns la o nouă premieră: prima cafenea total mecanizată – adică, plină de roboți care îți fac și îți servesc cafeaua.