Pentru al doilea an consecutiv, Startup Europe Week – un proiect susținut de Comisia Europeană - va reuni fondatori de startup-uri din 40 de țări într-o serie de evenimente dedicate ecosistemului antreprenorial. Evenimentele, care vor începe din data de 6 februarie și se vor derula în sute de orașe europene, vor avea ca focus ajutorul și inițierea unor programe dedicate startup-urilor (evenimentul are loc în perioada 6-10 februarie).

startup europe week comisia europeana eveniment antreprenoriat

Săptămâna europeană a startup-urilor va debuta pe 6 februarie cu un eveniment ce va avea loc la Bruxelles, la Microsoft Center, susținut de Andrus Ansip, vicepreședintele Comisiei Europene.  Scopul acestor evenimente este de a aduce la un loc antrerenorii din țările europene și de a le prezenta resursele de care pot dispune, atât la nivel local, cât și regional (fondatorii de startup-uri pot afla modalitățile prin care pot înființa companii în afara țărilor de proveniență, facilități legale și fiscale).

În România, Impact Hub Bucharest va găzdui pe 7 februarie (UPDATE: evenimentul a fost anulat) o discuție care face parte din Startup Europe Week. Puteți afla mai multe informații despre tendințele acestui an, provocările și oportunitățile oferite de piața locală și ce cea europeană. În plus, vor fi evenimente dedicate și la Cluj -  pe 8 februarie -, Brașovdar și la Piatra Neamț.

Anul trecut, peste 15.000 de participanți au fost prezenți la evenimentele din cadrul Startup Europe Week, iar postările din mediul virtual au fost urmărite de peste patru milioane de persoane.