În acest articol am construit un PC foarte bun pentru 2019 cu care vei putea rula orice joc și pe care vei putea face și editare video sau ce mai ai nevoie.

Înainte să trecem la prezentarea produselor trebuie să-ți spun că acest build de PC nu conține monitor sau periferice. De asemenea, acesta este construit pentru a rula jocuri pe setări grafice mari la o rezoluție Full HD. Dacă vrei 4K atunci trebuie mărit bugetul. În acest fel ești sigur că vei atinge pragul de 60 de FPS în cam orice joc te-ai gândi.

Desktop PC care poate rula orice joc din 2019 creat cu piese de la eMAG

Înainte de toate trebuie să te gândești pe ce platformă vrei să mergi: AMD sau Intel? Pentru acest build am ales AMD deoarece noile procesoare Ryzen sunt perfomante, au un consum de energie redus și nu te costă o avere.

Pentru procesor am ales Ryzen 5 3600 deoarece face parte din cea mai nouă generație de procesoare de la AMD și se află într-un punct excelent în ceea ce privește performanța și costul. Ryzen 5 3600 are șase nuclee și 12 fire de execuție cu o frecvență de bază de 3,6 GHz și o frecvență de boost de 4,2 GHz pentru momentele când ai nevoie de un plus de performanță. Vine la pachet cu un cooler destul de bun și poate fi overcloacked destul de ușor (are o funcție de smart overclock și ridică frecvență atunci când este nevoie). Procesorul Ryzen 5 3600 are un preț bun la eMAG și-l poți cumpăra de aici.

Mai departe, trebuie să alegem o placă de bază capabilă să suporte performanța oferită de procesor. De aceea, am mers pe placa de bază MSI B450M PRO-VDH PLUS care are un socket AM4, compatibil cu Ryzen, oferă îndeajuns de multă performanță și nu costă mult. Suportă până la 64 GB memorie DDR4 cu o frecvență maximă de 3466 MHz (îndeajuns), are două porturi USB 3.1, un slot PCI-E x16 și 4 interfețe SATA III. Poți cumpăra placa de bază MSI de aici.

O altă componentă importantă dintr-un PC este placa video. Aici poți să alegi un Radeon RX 5700 8 GB sau poți să mergi în tabăra Nvidia cu un GTX 1660 Ti. Ambele sunt variante bune și oferă performanțe similare la un preț asemănător. Pentru acest build am ales GTX 1660 Ti deoarece este puțin mai ieftină, dar ar trebui să-ți asigure o performanță bună (în jur de 60 FPS-uri) în jocuri. Placa video este bazată pe noua arhitectură de gaming Turing, dar nu oferă ray tracing, însă la acest buget nu ne gândim la asta. GTX 1660 Ti are 6 GB GDDR6 cu o frecvență de bază de 1530 MHz și una de boost de 1845 MHz. Este la reducere la eMAG și o poți cumpăra de aici.

Ca opțiune de stocare îți recomand un SSD deoarece e mult mai rapid decât un HDD, iar acest SSD Intel 660p de 512 GB este îndeajuns de încăpător pentru sistemul de operare și pentru jocuri. Ca format este micuț, se instalează direct pe placa de bază și este rapid și are un preț bun. Este menționat că are o rată de transfer la citire de 1500 MB/s și una de scriere de 1000 MB/s. Îl găsești la reducere pe eMAG și-l poți cumpăra de aici. Dacă ai nevoie de mai mult spațiu poți să cumperi apoi un HDD de 1 TB.

Un computer nu poate fi complet fără memorie RAM și pentru asta recomand plăcuțele de memorie HyperX Predator 8 GB DDR4 de 3000 MHz. Acestea sunt performante și capabile să suțină procesorul și placa video în orice sarcină. Pentru acest build am ales 2 plăcuțe de 8 GB pe care o să le folosim în dual-channel pe placa de bază. Poți cumpăra memoriile de aici.

Pentru ca totul să funcționeze ai nevoie și de o sursă, iar acest Seasonic S12II-620 Bronze SS este la reducere pe eMAG. Sursa este una dintre cele mai importante componente dintr-un computer deoarece ea este responsabilă pentru buna funcționare a componentelor. Dacă nu ai o sursă bună într-un PC atunci riști să ai probleme. Acest produs Seasonic este mai mult decât competent pentru acest build și-l poți achiziționa de aici.

Într-un final, trebuie să alegi o carcasă unde să instalezi toate aceste componente. Bugetul nostru nu este foarte mare și nu putem cheltui prea mult pe un astfel de produs, dar nici nu trebuie să alegem cea mai ieftină carcasă pentru că aceasta va avea un cable manangement prost și nici nu va fi bine ventilată. Drept urmare, am ales carcasa Deppcool Matrexx55 deoarece se încadrează în bugetul nostru și este bine compartimentată, pare să fie bine ventilată cu acel grătar în partea sus și arată și bine. Poți cumpăra carcasa Matrexx55 de pe eMAG de aici.

Rămâne de rezolvat ultima dilemă: instalarea componentelor în carcasă. Dacă nu te pricepi ai putea să te uiți la clipuri pe YouTube deoarece o să găsești multe tutoriale sau poți să apelezi la un prieten IT-ist. Sunt sigur că vei găsi pe cineva care să te ajute.