Montajul unui aparat de aer condiționat trebuie să fie făcut corect. În caz contrar, aparatul nu va avea randament maxim, consumul de energie va fi mai mare la fiecare utilizare și durata de funcționare va scădea.

Atunci când achiziționezi un aparat de aer conditionat lg sau alt brand de la Vollmax, este important să ții cont de 2 aspecte foarte importante: este format din unitate interioară și unitate exterioară. Cele două unități trebuie să comunice între ele printr-un traseu frigorific vidat.

Instalarea unității interne

Pentru a avea randament maxim, unitatea interioară trebuie montată la o înălțime optimă. Astfel, aerul va fi distribuit uniform în toată camera fără să dea senzație de aer rece. Cele mai moderne sisteme de climatizare sunt dotate cu tehnologii de vârf ce permit utilizarea aerului condiționat fără a crea disconfort în timpul utilizării.

De recomandat ar fi ca montajul unității interioare să se facă la o diferență de aproximativ 10 cm față de tavan. Niciodată nu e recomandat montaj aer conditionat la jumătatea peretelui sau chiar pe podea.

Pentru a avea randament maxim la fiecare utilizare, este indicat ca aparatul să aibă o capacitate optimă. De exemplu, pentru o cameră de maxim 25 mp este recomandat un aparat cu o capacitate de 9.000 btu/h.

La instalarea unității interioare trebuie să ții cont ca aparatul să nu fie poziționat aproape de o sursă de căldură sau în dreptul geamului. Este important să fie amplasat la un loc ferit de soare astfel încât termostatul să nu fie influențat de o sursă de căldură.

Pentru instalarea aerului condiționat la bucătărie trebuie ținut cont de faptul că e nevoie de o capacitate mai mare față de cea indicată pentru restul camerelor. De asemenea, trebuie evitat montajul în apropierea altor aparate, deoarece pot fi afectate de variațiile de temperaturi scăzute.

Instalarea unității externe

Unitatea exterioară trebuie să fie făcută de către profesioniști. De regulă se montează pe peretele exterior al clădirii. E indicat ca instalarea să se facă într-un loc la care accesul se face ușor pentru mentenanță. Instalarea furtunului de evacuare a condensului nu trebuie scăpată din vedere. Acest furtun elimină condensul din interior și se montează oblic față de unitate.

Pentru a nu scădea randamentul aparatului de aer condiționat, lungimea traseului frigorific nu trebuie să depășească 7 ml, sau 15 ml, la aparatele cu inverter. Pe site-ul celor de la vollmax.ro sunt disponibile sisteme de climatizare cu inverter dar și servicii de montaj în București.