Digitalizare, metode de plată alternative, startupuri și fintech-uri - toate fac parte din strategia Banca Transilvania privind bankingul viitorului. În cadrul evenimentului a fost prezentat și ceasul Mondaine-BT și s-a vorbit și despre alte gadgeturi pe care le-am putea vedea lansate de bancă. Până să ajungem la acelea, să vorbim un pic despre ceasul Mondaine-BT și lucrurile care îl fac special.

Când vine vorba de plăți, totul e din încheietură

Ceasul Mondaine-BT este un ceas clasic cu o superputere interesantă: îți permite să-ți uiți portofelul acasă și să-ți plătești cumpărăturile. Știe să facă asta mulțumită unui card de mici dimensiuni, eliberat de Banca Transilvania, care se introduce într-un slot special din cureaua ceasului produs de elvețienii de la Mondaine.

Ceasul în sine vine în două versiuni - Classic și Premium - și există și un model de damă, de dimensiuni mai mici (doar modelul Classic dispune de versiune pentru femei). Funcționează pe baza unui mecanism Quartz, iar cadranul este din cristal de safir, deci rezistă la purtarea zilnică.

Designul diferă de la o versiiune la alta, dar ambele modele sunt elegante și au curele din piele. Aspectul nu este sobru, deci ceasurile merg purtate și la blugi, dar ceasurile Mondaine-BT vin și cu un mic suport din silicon care poate fi atașat oricărui alt ceas și în care încape cardul de la Banca Transilvania, pentru cei care obișnuiesc să-și schimbe constant accesoriile sau doresc să le asorteze în funcție de ținută.

Mondaine-BT Classic costă 1.090 de lei, iar Mondaine-BT Premium costă 1.690 de lei, iar cei interesați de ele le pot găsi aici.

Băncile, la fel de dinamice precum companiile de tehnologie

Reprezentanții de la Banca Transilvania au vorbit despre cum se schimbă din interior compania, de la felul în care se lucrează la strategiile abordate. Potrivit acestora, băncile ”fură meserie” de la companiile de tehnologie și fac tot posibilul pentru rămâne în pas cu trendurile și, eventual, pentru a le stabili.

”Banca Transilvania era o organizație ierarhică unde munca însemna să te supui unor reguli. Nu era foarte distractiv. Acest lucru se schimbă rapid. Am început să punem oameni într-un hub separat. Se schimbă atmosfera, dar și formele de banking. În următorii bani, vom vedea bănci la fel de dinamice precum companiile de tehnologie”, a declarat Tiberiu Moisă, Director General Adjunct - IMM-uri, Banca Transilvania.

”Se schimbă mentalitățile și băncile urmează această schimbare. Cred chiar că băncile pot deveni un trendsetter în acest sens”, a mai declarat Moisă.

Aceste idei au fost întărite și de Gabriela Nistor, Director General Adjunct - Retail, Banca Transilvania.

”Am văzut foarte multe tehnologii, unele ne-au speriat. Ne-am dat seama apoi ca nu poți face ceva fara a coopera cu alții. Avem nevoie de idei proaspete, avem nevoie de timpi de lansare pe piată foarte mici, trebuie sa învățăm de la startup-urile fintech. Noi avem încrederea clienților, destul de mulți clienți și multe cunoștințe în domeniul bancar, deci avem ce oferi”, a declarat Nistor.

Banca Transilvania este deschisă către startup-uri, făcând eforturi serioase pentru a se apropia de ele. Pe lângă soluția de finanțare pentru companiile aflate la început de drum, BT Mic, compania caută să colaboreze constant cu IMM-uri.

"Am avut numeroase întâlniri cu diverse startup-uri. Am fost chiar și la conferințe în Tel Aviv sau în Londra pentru a ne întâlni cu ele. Apoi, ne-am decis să construim un adevărat ecosistem în jurul lor. Încurajez orice startup să vină spre noi cu idei, să vedem dacă putem continua împreună sau dacă măcar putem ajuta cu niște sfaturi", a mai declarat Gabriela Nistor.

Banca Transilvania urmează să facă investiții majore în digitalizare. ”Banca Transilvania vrea să își construiască aici în Cluj noile sale platforme digitale. Suntem interesați să avem cât mai multe parteneriate pentru a împinge și mai departe digitalizarea. De asta suntem pregătiți să facem investiții majore în acest domeniu”, a explicat Tiberiu Moisă.

Legat de produsele care urmează a fi lansate, reprezentanții nu au oferit foarte multe detalii. Totuși, Gabriela Nistor a declarat că urmează ca ceasurile prezentate în cadrul Techsylvania să primească o serie de funcționalități interesante.