Articolul acesta a apărut în secțiunea „Nota redacției” din newsletter-ul start-up.ro de joi, 5 mai. Puteți să vă abonați la newsletter aici.

Un asociat nu este neapărat o persoană care a fost în echipă chiar de la începutul proiectului. Poate fi cineva care a venit mai târziu în afacere, însă nu renunță ușor și este 100% dedicat.

Poate ai început afacerea cu un coleg de birou sau cu un coleg de facultate, iar pe parcurs v-ați dat seama că nu sunteți pe aceeași lungime de undă. Este timpul să cauți un nou partener. La ce trebuie să te uiți?

Putem să ne gândim chiar la faimosul citat al lui Warren Buffet: „It's better to hang out with people better than you. Pick out associates whose behavior is better than yours and you'll drift in that direction.”

Să ne înconjurăm de oameni buni și de calitate și, la rândul nostru, vom trage în acea direcție. Este important ca omul care se află alături de tine în business să aibă integritate, pentru că astfel știi că poți avea încredere în el.

Acesta, la fel ca și tine, ar trebui să aibă un mindset înclinat către învățare continuă. Indiferent cât de bun ajungi și în ce clasamente ai urcat, este bine să te uiți înainte și să te gândești cum să mai progresezi puțin. Bineînțeles, fără a te distruge fizic sau psihic.

Revenind la început, și el ar trebui să creadă la fel de tare ca și tine în ceea ce face startup-ul și să tragă la fel de mult.

Știu, e greu să găsești astfel de oameni, dar cine a zis că să creezi un business de succes va fi ușor?