Sistemul financiar alocă bugete foarte mari pentru siguranța tuturor operațiunilor, astfel încât clienții să stea liniștiți că banii lor sunt protejați, arată Future Banking.

Pentru First Bank, la fel ca pentru toate băncile din sistem, siguranța este primordială, asigurându-se că toate tranzacțiile sunt foarte bine protejate. Banca a dezvoltat soluții de ultimă generație pentru a oferi clienților săi simplitate și rapiditate, dublate de măsuri de siguranță.

Care sunt soluțiile de securitate?

Cardurile bancare sunt protejate împotriva oricăror pericole, iar Ionuț Encescu, Head of Products & Digital Innovation Hub la First Bank, a menționat două dintre aceste zone de securitate a cardurilor.

„Prima zonă este cea legată de educație continuă a clienților. Petrecem foarte mult timp în a discuta cu clienții, în a le prezenta acestora informațiile relevante despre ceea ce trebuie să facă ei pentru a-și proteja credențialele, pentru a nu cădea pradă infractorilor cibernetici. Este o preocupare foarte importantă și în care noi credem foarte tare. De cealaltă parte, avem zona de funcționalități pe care o oferim clienților și aici pot să împart în două. Vorbim de funcționalitățile legate de securitatea per tranzacție și aici iarăși avem o funcționalitate unică România, cea de CVV dinamic.”

Cealaltă zonă de care menționa Ionuț este legată de securitatea bugetului și care este acoperită prin lista de abonamente despre care am mai vorbit într-un episod anterior. (Puteți vedea aici episodul „Get Digital” despre lista de abonamente)

„Aș putea să vorbesc și despre securitatea în general a tranzacțiilor, cu acele modalități de a face self-service, de a-ți administra singuri limitele cardurilor, în sensul în care poți să blochezi tranzacțiile de pe internet cu un singur click în aplicație. Sau poți să îți modifici limitele, să spui nu vreau să fac tranzacții mai mari de 100 lei pe zi sau de 1.000 lei pe zi și în momentul în care ai nevoie cu adevărat să faci o tranzacție de valoare mai mare, să intri și să mărești temporar limita.”