În această primă parte, Ciprian Mirea a vorbit despre camerele foto ale smartphone-ului Huawei Mate 20 Pro și despre cum se îmbină Inteligența Artificială cu hardware-ul pentru a oferi cele mai bune rezultate.

”Inteligența Artificială este integrată pe orice mod al camerei foto. Ea recunoaște, practic, fiecare scenă către care îndreptăm telefonul, având în memorie până la 1500 de scene de recunoaștere. Asta înseamnă că indiferent către ce obiect sau cadru îndrepți telefonul, la orice moment, Inteligența Artificială va recunoaște acel cadru și își va ajusta setările astfel încât tu vei obține cea mai bună fotografie, explică Mirea.

Iar identificarea scenariului nu te ajută numai atunci când te simți artist, ci și când ai de muncă și trebuie să trimiți rapid documente. Iar când ești antreprenor la început de drum e important ca partenerii și clienții să primească în cel mai scurt timp actele de care au nevoie. Pentru asta, Huawei Mate 20 Pro are un mod care permite scanarea rapidă a documentelor.

”Când vorbim de utilizarea telefonului la birou, cu ajutorul camerei asistate de Inteligență Artificială, poți scana în timp real documente. Este nevoie doar să îndrepți telefonul către un document, iar Inteligența Artificială face toată treaba, scanând documentul și transformându-l într-un PDF pe care îl poți trimite pe email”, detaliază reprezentantul Huawei.

Până de curând, folosirea smartphone-ului pentru fotografii reușite realizate noaptea era o sarcină aproape imposibilă. Din fericire, mulțumită integrării soluțiilor de Inteligență Artificială, acum poți face poze nocturne foarte bune.

”Un alt mod de folosire este fotografia nocturnă, unde știm foarte bine că Huawei a integrat un mod numit Night Shot care se folosește și de Inteligența Artificială, astfel încât vei obține cele mai luminate poze nocturne și știm cu toții cât de important este ca atunci când faci o fotografie pe timp de noapte să surprinzi toate detaliile din cadru, atât din zonele întunecate, cât și din zonele luminoase”, detaliază expertul.

Și, cu toate că Modul Night Shot presupune realizarea unei fotografii cu expunere lungă, nu vei avea nevoie de un trepied. Stabilizarea făcută cu ajutorul Inteligenței Artificiale îți permite să surprinzi cadrele nocturne ținând telefonul în mână.

”Pe timpul nopții, telefonul folosește modul de Inteligența Artificială chiar și atunci când stabilizează imaginea. Vorbim de un mod de stabilizare AIS, de care se folosește Inteligența Artificială, prezicând în timp real mișcările din fața camerei, astfel încât tu să ai în orice moment o imagine foarte stabilă și clară, cu toate detaliile de care ai nevoie”, explică Ciprian Mirea.

Și, din când în când, cu un selfie suntem cu toții datori. Fie că e făcut la încheierea unui contract important, alături de un nou partener de afaceri, sau alături de echipa cu care ai câștigat pitch-ul, vrei să iasă cât mai bine, pentru a imortaliza cum trebuie momentele care contează.

”Selfie este un alt mod foarte popular atunci când vorbim de camera foto de pe un smartphone. În modul selfie, telefonul se folosește de senzorul de analiză facială 3D, iar cu ajutorul Inteligenței Artificiale fiecare detaliu din prim-plan sau din background este foarte bine evidențiat pe orice fotografie realizată cu camera frontală”, mai spune reprezentantul Huawei.

Dar Inteligența Artificială nu e folosită doar în contextul modurilor de fotografiere, ci și în cazul filmărilor realizate cu Huawei Mate 20 Pro.

Astfel, explică Mirea, ”acesta coordonează foarte precis stabilizarea de imagine care este foarte importantă atunci când realizezi o filmare, în special atunci când ții telefonul în mână. Practic, Inteligența Artificială prezice mișcarea elementelor de pe cadru și, în final, ne va oferi o imagine foarte stabilă”.

În plus, Mate 20 Pro vine și cu o serie de moduri unice pentru filmare, iar clipul din acest articol a fost realizat cu funcțiile AI Colour și Background Blur ale smartphone-ului.

În episodul următor vom discuta cu Ciprian Mirea despre productivitate și despre cum un smartphone cu Inteligență Artificială te ajută la birou.