Huawei Mate 20 Pro încorporează un sistem avansat de inteligență artificială și am stat de vorbă cu Ciprian Mirea, Chief Technical Advisor Huawei, pentru a afla care sunt funcționalitățile de business pe care le putem folosi la birou și în viața de zi cu zi.

”Inteligența artificială a lui Huawei Mate 20 Pro este gestionată de cel mai avansat procesor realizat de Huawei, și anume Kirin 980. Acesta integrează două nuclee de procesare neurală ce vă ajută pe voi în activitatea de zi cu zi”, explică Mirea.

De la gestionarea aplicațiilor și la cea a resurselor - inteligența artificială se asigură că telefonul tău e mereu în parametri optimi de folosire.

”Cum te ajută inteligența artificială la birou? Este foarte simplu - ea se ocupă de gestionarea aplicațiilor și de toate procesele din spatele execuției oricărei funcții. În orice moment, tu vei avea maxim de performanță indiferent de aplicația pe care o rulezi, pentru că inteligența artificială gestionează toate procesele din spate. Mai simplu, ea știe când tu ai nevoie de mai multă memorie RAM sau de o putere mai mare de procesare și îți pune aceste lucruri la dispoziție oricând”, explică reprezentantul Huawei.

Dacă munca te duce peste mări și țări, în locuri în care nu înțelegi limba, ai la dispoziție aplicații care să te ajute să pricepi ce se întâmplă în jurul tău.

”O aplicație pe care eu o găsesc foarte utilă este aceea de translator. Dacă ești într-un business trip și vrei să vezi ce scrie pe eticheta unui produs din hipermarket, este foarte ușor de aflat acest lucru. Orice text dintr-o limbă străină îl scanezi cu ajutorul camerei de pe Huawei Mate 20 Pro, iar inteligența artificială îți va oferi o traducere în timp real a conținutului. Dacă îți place un produs și vrei să îl achiziționezi, este suficient să îl scanezi cu funcția HiVision de pe Mate 20 Pro și vei fi direcționat automat către un comerciant care îl are în stoc”, explică CTA-ul Huawei România.

Unul dintre cele mai importante aspecte ale unui smartphone de business este securitatea. Iar inteligența artificială de pe Mate 20 Pro te ajută să-ți ții datele în siguranță. În primul rând accesul la smartphone se poate face prin două moduri inedite.

”Deblocarea facială 3D se folosește de senzorul de imagine 3D poziționat lângă camera frontală. Este suficient să arunci o singură privire către telefon, iar acesta se va debloca instant. O noutate în ceea ce privește securitatea biometrică este senzorul de amprentă poziționat în ecran. Este suficient să apeși foarte scurt cu degetul pe ecran și telefonul se va debloca instantaneu”, arată Mirea.

Pe lângă aceste două metode de autentificare biometrică, Mate 20 Pro dispune și de alte tehnologii de securitate și de backup. .

”Poți să stai liniștit, pentru că datele dale sunt în siguranță. Telefonul Mate 20 Pro este echipat cu o tehnologie de criptare a datelor ce le face inaccesibile pentru orice alte persoane. În cazul nefericit în care îți pierzi telefonul, Huawei Mate 20 Pro vine echipat cu funcții de back-up. Astfel, datele tale sunt în siguranță și pot fi transferate laolaltă pe telefonul nou. Dacă te gândești să-ți achiziționezi un nou telefon Huawei Mate 20 Pro, îți poți transfera datele de pe dispozitiv foarte ușor, folosind funcția Phone Clone”, conchide expertul.

Oferind viteze de procesare foarte mari, un grad de securitate sporit și o autonmie excelentă, Huawei Mate 20 Pro este un smartphone de business desăvârșit care îmbină hardware-ul de top cu inteligența artificială avansată.