Iar modul în care promite să facă asta este inedit - printr-un modul. Smartphone-ul modular Moto Z3, a cărui lansare tocmai a fost anunțată oficial, este conceput în colaborare cu cei de la Qualcomm.

Totuși, telefonul în sine nu este compatibil cu rețelele 5G care vor fi funcționale în viitorul apropiat, însă va deveni compatibil cu ele. Asta va fi posibil prin intermediul unui nou Moto Mod, bazat pe modemul Snapdragon X50.

Cu o viteză de până la 10 ori mai mare decât tehnologia wireless actuală, timp de răspuns mai scurt și o lățime de bandă mai mare, tehnologia 5G permite streaming video live 4K neîntrerupt, oferă experiențe VR fără lag și pune la dispoziția utilizatorilor cele mai rapide viteze de descărcare de până acum. Datorită tehnologiei 5G, utilizatorii se vor bucura de mai multă eficiență și productivitate în mișcare, vor putea descărca un întreg sezon, la rezoluție HD, al emisiunii sau serialului preferat în doar câteva minute și vor uita de întreruperi ale transmisiunii atunci când vor urmări online, cu sufletul la gură, meciul echipei preferate.

Pentru moment, dispozitivul Motorola compatibil cu tehnologia 5G este disponibil exclusiv în SUA. Smartphone-ul are un display fullHD+ cu diagonală de 6 inch, o baterie de 3.000 mAh și vine cu un Android foarte apropiat ca experiență de cel curat oferit de Google. Telefonul este compatibil și cu modulele Moto Mods deja existente pe piață, iar versiunea mai accesibilă, Moto Z3 Play, este deja disponibilă pe piață.