SonicWall, compania de securitate care protejează peste un milion de rețele din întreaga lume, avertizează asupra atacurilor cibernetice în creștere în perioada Black Friday, dar și în timpul altor evenimente mari de shopping online.

Conform unui studiu SonicWall, anul trecut, în timpul Black Friday, numărul de atacuri de tip ransomware au crescut cu 28 de ori față de perioada similară din 2017.

“În această perioadă utilizatorii trebuie să fie foarte atenți și la atacurile de tip phishing. Deschiderea cumpărătorilor către prinderea celor mai bune oferte poate fi ea însăși o vulnerabilitate. Atacatorii au succes mult mai mult în această perioadă în păcălirea utilizatorilor cu expresii precum reduceri, oferte, promoții pentru accesarea de site-uri care nu aparțin de fapt magazinelor online populare, ci unor rețele de phishing bine puse la punct”, explică Cosmin Vîlcu, Regional Senior Sales Manager la SonicWall.

Află toate informațiile despre Black Friday 2019 în acest articol

Și pentru companii, perioada campaniilor de reduceri poate fi periculoasă. Indiferent dacă efectuarea de cumpărături online în timpul lucrului este o activitate aprobată sau nu de către manageri, majoritatea angajaților vor fi implicați în aceste activități de Black Friday, Singles Day, campanii de Crăciun și alte evenimente mari de shopping. Știind acest lucru, ce pași pot urma companiile pentru a menține productivitatea, pentru a proteja rețeaua de atacuri și pentru a păstra traficul în limitele obișnuite?

Sfaturi pentru managerii IT pentru mai multă securitate de Black Friday

  • Gestionați lățimea de bandă! - O opțiune este de a restricționa lățimea de bandă alocată activităților de shopping. Mai puțină lățime de bandă pentru activități care nu sunt esențiale pentru îndeplinirea sarcinilor de serviciu, înseamnă mai multă pentru activitățile critice bunei funcționări a companiei.
  • Stabiliți limite! - Folosiți instrumente pentru filtrarea web și controlul aplicațiilor folosite de angajați care să ofere posibilitatea de a restricționa accesul la site-urile de cumpărături online în timpul programului de lucru sau permiteți angajaților să intre pe acele site-uri în timpul pauzei de prânz ori după program.
  • Verificați traficul web criptat! - Utilizarea standardelor de criptare a traficului, cum ar fi SSL pentru securizarea comunicațiilor pe Internet, continuă să crească. Aceste standarde de criptare sunt folosite, pe de alta parte, și de infractorii cibernetici pentru a ascunde atacurile. De aceea, pentru a vă proteja rețeaua împotriva atacurilor ascunse în traficul web criptat folosiți un firewall de următoarea generație.