Și dacă Elon Musk testează rachete – cu succes, în cele mai multe cazuri – pentru o viitoare misiune pe Marte, Sir Richard Branson țintește undeva mai aproape, dar visul său este cel puțin la fel de ambițios.

Potrivit celor mai recente declarații ale fondatorului imperiului Virgin, compania sa de explorare spațială, Virgin Galactic, este la doar câteva săptămâni distanță de a efectua primele zboruri de test.

”Ar trebui să ajungem în spațiu în decurs de câteva săptămâni, nu luni. Iar după aceea, este doar o chestiune de câteva luni, nicidecum de ani, până voi ajunge și eu în spațiu”, a spus Branson, fiind citat de jurnaliștii CNBC.

Richard Branson a început să investească în domeniul călătoriilor spațiale încă din 2004 și ar fi trebuit să fie unul dintre primii turiști spațiali ai companiei sale chiar în luna aprilie a acestui an. Omul de afaceri a trecut abia recent prin toată pregătirea pe care o fac astronauții și este convins că în doar câteva luni va ajunge să aibă o altă perspectivă asupra Pâmântului.

”Dacă întrebăm 10 oameni dacă și-ar dori să ajungă în spațiu dacă și-ar permite acest lucru, 8 dintre ei vor răspunde că da, cu siguranță. Cred că piața pentru persoanele care și-ar dori să devină astronauți are niște dimensiuni extraordinar de mari și stă în puterea noastră să construim cât mai multe nave spațiale pentru a satisface toată această nevoie”, a mai spus Branson.

Trebuie menționat, însă, faptul că un bilet pentru un zbor în spațiu ca turist nu este deloc ieftin. În prezent, costul acestui bilet se ridică la un sfert de milion de dolari. Chiar și în această privință, totuși, Branson vrea să aducă o schimbare, chiar dacă ar putea dura cea timp.

Branson este convins că în decurs de 10 ani, prețul călătoriilor în spațiu ar putea scădea la 40.000 – 50.000 de dolari.

Potrivit unui raport al Merrill Lynch, sectorul spațial ar putea ajunge la o valoare de cel puțin 2.700 de miliarde de dolari în următorii 30 de ani.

Citiți mai multe informații despre Blue Asteroids, startup-ul românesc care vrea să mineze asteroizi și să îl ajute pe Musk cu expansiunea în spațiu.

Foto: Al Seib | Los Angeles Times | Getty Images