Domeniul de criptomonede s-a dezvoltat și s-a extins enorm în ultimii ani, mai ales în 2018, când investițiile în cripto au crescut cu 280%. În același timp, legislatorii EU recunosc importanța ICO-urilor în spațiul economic, motiv pentru care discută legalizarea vânzărilor de token-uri și criptomonede.

Cei ce la TNW scriu că deși criptomonedele au cunoscut o explozie stelară, piața de cripto ar putea să se confrunte acum cu o implozie. Concluzie făcută în baza unui raport realizat de Juniper Research, care evidențiază câteva valori esențiale ale pieței ce indică o spirală descendentă pentru criptomonede.

„În cursul trimestrului I al anului 2018, tranzacțiile cu criptomonede au înregistrat puțin peste 1,4 mii de miliarde în total, comparativ cu aproape 1,7 mii de miliarde de dolari pentru anul 2017”, se arată în raport. „Cu toate acestea, în trimestrul II al anului 2018, valoarea tranzacțiilor a scăzut cu 75%, până la 355 miliarde de dolari.” Pentru trimestrul III, se așteaptă o scădere de 47% a valorii tranzacțiilor față de trimestrul precedent.

Printre motivele identificate de Juniper, care pun presiune pe piața de criptomonede, este faptul că aceasta se confruntă cu interzicerea reclamelor pentru ICO-uri (oferte inițiale de monede), reglementările mai stricte impuse de furnizorii de carduri de credit și manipularea prețurilor din cadrul schimburilor.