De exemplu, ai putea urma un curs aproape gratuit care trece prin toate etapele de dezvoltare a unei afaceri, de la fondare până la momentul în care o companie mult mai mare dorește să-ți cumpere business-ul.

Acest curs este realizat și predat de Karl House și Ben Lee, doi fondatori de startup-uri care au reușit să-și transforme ideile în afaceri de succes. House a fondat și a condus FanBread, o platformă de publicitate pentru influenceri (business-ul a fost achiziționat de RockYou, una dintre cele mai mari rețele de promovare video din lume), iar acum lucrează pentru startup-ul StackCommerce. Lee a fondat AttackSheets, un startup care oferea resurse suplimentare de studiu pentru studenții de la Drept. Acum, Lee conduce Rootstrap, un studio de dezvoltare de aplicații, un startup pe care tot el l-a fondat.

În peste 17 lecții cu o durată de 2 ore/lecție, House și Lee le dezvăluie antreprenorilor aflați la început de drum și celor care cochetează cu lansarea unei afaceri, cum au reușit să pună pe picioare afaceri care s-au vândut cu milioane de dolari. Urmând acest curs aproape gratuit – costul său este de 10 dolari – vei afla și învăța cum au generat idei de afaceri viabile, cum au reușit să strângă bani, cum au ales brandul potivit, cum au creat prototipuri și cum au ales cele mai bune echipe alături de care au construit afaceri de succes.

Cei doi ”profesori” vorbesc și despre experiența programelor de accelerare, despre cum să faci un pitch atractiv pentru finanțatori.

Cursul este unui comprehensiv și la doar 10 dolari merită să fie achiziționat de cei care vor să afle câteva trucuri despre cum să lanseze o afacere durabilă și care să ajungă să fie atât de atractivă încât să fie cumpărată. Acest curs ne poate furniza, de asemenea, informațiile necesare pentru a ajunge, la un moment dat, să înțelegem de ce dau greș startup-urile dar și cum să prevenim aceste eșecuri.