Astfel, potrivit datelor strânse de Stack Overflow, cea mai mare comunitate de developeri din lume, Python a devenit cel mai popular limbaj de programare. Motivul ar fi asocierea acestuia cu segmente care au luat un avânt considerabil, precum data science sau machine learning.

Python este un limbaj extrem de versatil, foarte prietenos cu începătorii în programare. Python pune accentul pe curățenia și simplitatea codului, iar sintaxa sa le permite dezvoltatorilor să lucreze într-o manieră mai clară și mai concisă decât în alte limbaje de programare. De altfel, câștigând atât de multă popularitate, Python se află pe lista limbajelor de programare care pot aduce o majorare a salariului în acest an.

În cazul în care sunteți interesați de o carieră în programare sau doar vreți să învățați cel mai popular limbaj de programare, Codeacademy are un curs denumit Programming with Python la care vă puteți înscrie până la finalu lunii. Cursul costă 199 de dolari și începe pe 31 iulie, urmând să se finalizeze pe 2 octombrie.