Coinbase, cel mai mare schimb valutar de criptomonede din lume, a anunțat încheierea unui parteneriat cu WeGifto, prin care își propune să ofere utilizatorilor posibilitatea de a cumpăra carduri cadou electronice pentru produse și servicii de la peste 120 de retaileri, cum ar fi Tesco, Uber, Amazon și John Lewis.

Ceea ce face asta o noutate este faptul că utilizatorii pot să încarce cardurile cu criptomonede din wallet-ul lor Coinbase pentru a-i folosi în magazine care, în mod normal, nu acceptă monede ca ethereium sau litecoin. Serviciul este disponibil, cel puțin momentan, în Marea Britanie, Franța, Spania, Italia, Olanda și Australia.

Pentru a le oferi utilizatorilor acest serviciu fără o taxă inclusă la achiziționarea cardului, unii retaileri le vor permite acestora să primească credit bonus, între 1 și 15%.

„Fie că vor să convertească bitcoin pentru credit la Uber sau etherium pentru un card cadou la ASOS, clienții vor avea o mai mare flexibilitate și mai mult control asupra modului în care își utilizează criptomonedele”, a afirmat fondatorul Coinbase, Zeeshan Feroz, citat de publicația Bloomberg.