Lufthansa Innovation Hub și SAP.iO Foundry au lansat Aviation Blockchain Challenge, o competiție care își propune să atragă atenția asupra potențialului pe care tehnologia blockchain îl are în industria aviatică, să descopere idei inovatoare în diferite domenii de aplicare și să inițieze proiecte pilot concrete.

Data limită pentru trimiterea ideilor este 31 august 2018.

Cele mai bune idei vor avea șansa să fie prezentate în fața juriului, în cadrul evenimentului Lufthansa Group Innovation Forum & Awards, în octombrie, la sediul central Lufthansa din Frankfurt, Germania. Echipa câștigătoare va fi susținută de Lufthansa să transforme ideea într-o soluție software pilot, astfel încât aceasta să poată satisface nevoile din industrie. De asemenea, câștigătorii vor putea utiliza gratuit tehnologia SAP blockchain-as-a-service (BaaS) și vor putea folosi informații relevante din industrie, prin accesul la ecosistemul grupului Lufthansa, pentru a-și dezvolta proiectul.

Competiția este deschisă start-up-urilor aflate la început de drum, antreprenorilor și programatorilor din întreaga lume, iar cele trei categorii la care aceștia pot aplica sunt:

  • Experiența Călătorului – soluții care pot transforma călătoria cu avionul într-o experiență plăcută, de la achiziția de bilete, rezervări, programe de loialitate sau identificarea în aeroport;
  • Operațiunile Companiei – cu focus pe ideile care pot îmbunătăți operațiuni și procese specifice industriei aviatice (de exemplu: optimizarea schimbului de date în cadrul departamentelor unei companii aeriene);
  • Provocările Furnizorului – proiecte care redefinesc procesele de mentenanță și alte aspecte ce țin de lanțul de aprovizionare, precum digitalizarea și urmărirea documentelor sau transparența în verificarea documentației.

Juriul, format din specialiștii în blockchain ai SAP și experții Lufthansa Innovation Hub, urmează să să selecteze cele mai bune 3 idei din fiecare categorie și, începând cu luna septembrie, să demareze un program de mentorat alături de membrii echipelor, ajutându-i să-și pregătească prezentările de pitching. Etapa finală o reprezintă susținerea proiectelor în fața juriului format din experți SAP și Lufthansa, în cadrul evenimentului Lufthansa Innovation Forum, din Frankfurt, ce va avea loc pe 23 octombrie.

Lufthansa va suporta costurile cu transportul pentru finaliști, în limita a 2.500 euro pentru fiecare echipă.