Asta înseamnă că dacă dobândești cunoștiințe în acest domeniu ai șanse mai mari în a obține un job mai bine plătit.

Din cauza pandemiei de COVID-19, majoritatea dintre noi suntem izolați acasă și astfel avem mai mult timp pentru a ne dezvolta skill-uri noi. Din fericire, există multe cursuri online la care putem avea acces pe bani puțini sau chiar gratis, potrivit Forbes.

Așadar, mai jos găsești o listă de cursuri de Inteligență Artificială sau de Machine Learning pe care le-ai putea urmări în această perioadă.

Elements of AI - Helsinki University

Cursul de inteligență artificială – Elements of AI - a fost inițiat de Universitatea din Helsinki alături de firma de tehnologie Reaktor.

Elements of AI este un curs gratuit în limba engleză și este destinat persoanelor care vor să afle mai multe informații despre domeniul inteligenței artificiale, indiferent dacă sunt sunt Finlanda sau din orice altă țară. Pentru a participa la acest curs, cei înscriși nu trebuie să aibă cunoștințe avansate despre programare și nici chiar despre matematică.

Learn with Google AI

Acesta este o colecție de tutoriale, ghiduri, resurse pentru Inteligența artificială. De asemenea, aici vei găsi instrucțiuni pentru aplicarea IA și ML pentru tot felul de provocări sociale, de mediu sau umanitare.

Intro to Artificial Intelligence - Udacity

Acest curs începe cu elementele fundamentale ale statisticii și logicii înainte de a continua să discute despre utilizări mai aplicate și specifice ale AI, inclusiv robotica, computer vision și procesarea limbajului natural.

Machine Learning – Stanford University (Coursera)

Acest curs este menționat de multe ori ca fiind cea mai importantă resursă online pentru oricine dorește să învețe AI. Acest curs este condus de Andrew Ng, cel care a fondat programul de deep learning al Google numit Google Brain.

AI for Everyone

Un alt curs de la Andrew Ng, însă acesta se adresează explicit celor care nu au nevoie de o înțelegere tehnică aprofundată a subiectului, dar care ar putea dori să înceapă să utilizeze AI în organizațiile lor sau pentru a derula inițiativele AI pentru echipe non-tehnice.

Data Science and Machine Learning Essentials – Microsoft (EdX)

Acest curs oferă o imagine de ansamblu asupra subiectului, deoarece începe prin explicarea conceptelor de bază ale data science înainte de a continua pentru a demonstra modul în care acestea sunt aplicate în machine learning.

Learning From Data (Introductory Machine Learning) - Caltech (EdX)

Începând cu principii teoretice precum „ce este învățarea?” și "Computerele pot învăța?" acest curs acoperă aplicații practice avansate, inclusiv crearea algoritmilor ML folosiți pentru alimentarea rețelelor neuronale. Acesta își propune să îi ajute pe cei care au început o carieră de om de știință sau de analist. Ca multe dintre cursurile de aici, toate materialele sunt disponibile gratuit, dar puteți plăti o sumă (aproximativ 50 de dolari) pentru a obține certificarea oficială.

Artificial Intelligence A-Z: Learn How To Build An AI - Udemy

În acest curs sunt parcurși pașii practici necesari pentru a construi computere care rezolvă o serie de probleme de AI reale, cum ar fi conducerea unei mașini sau a juca un joc. De asemenea, acoperă Q-learning, o formă de învățare automată bazată pe învățare prin consolidare, care câștigă în popularitate în aplicații.