Poate fi destul de dificil, ca antreprenor, să mai petreci câteva ore în fiecare zi aflând lucruri noi despre zona de business printre întâlniri cu parteneri și clienți, ședințe sau deadline-uri. Trebuie, însă, să recunoaștem faptul că e nevoie să ne lărgim orizontul de cunoștințe pe tot parcursul vieții, iar atunci când deținem și un business, această nevoie de a fi la curent cu noutățile din domenii diferite este și mai pregnantă. Iar dacă avem la dispoziție cursuri online care sunt și gratuite, nu mai avem nicio scuză pentru a ne apuca de învățat.

Pe Entrepreneur.com am găsit o listă de cursuri online gratuite pentru antreprenori, care îi ajută pe aceștia să pună pe picioare afaceri durabile, care rezistă zeci de ani și care, de ce nu, pot fi transmise din generație în generație.

Cursuri online gratuite – Sales Pitch and Closing

Este un curs oferit de Universitatea Northwestern. Antreprenorii pot afla cum să creeze un pitch de vânzări de impact, atât pentru ei cât și pentru business-ul pe care l-au creat, cum să-și dezvolte brandul și cum să facă o impresie cât mai bună în fața unui potențial client. Acest curs online gratuit poate fi urmat chiar în primele momente de existență ale afaceri voastre, sau chiar înainte de a vă apuca de treabă, astfel încât să intrați pe piață pregătiți.

Leadership and Influence

Cursul este oferit de University System of Maryland, iar studenții învață diferite metode prin care pot să creeze echipe puternice, care să se bucure de contribuția tuturor membrilor, cum să promoveze colaborarea și cum să-și mențină oamenii din echipă motivați.

Cursuri online gratuite - Improving Your Business Through a Culture of Health

Este un curs oferit de Harvard, iar antreprenorii care decid să se înscrie pentru a-l urma vor avea numai de câștigat. În esență, vor învăța cum să-și reducă din costurile de funcționare ale business-ului, cum să crească veniturile pe termen lung, totul concentrându-se pe bunăstarea angajaților și a clienților.

Attending a Networking Event

Poate părea destul de simplu să faci conversație cu o mână de oameni la o bere. Însă cursul pus la dispoziție de Universitatea din Washington îi pregătește pe antreprenori să livreze un pitch scurt, calitativ, în orice ”decor” și în orice moment ajung să aibă lângă ei câțiva investitori sau clienți.

Regăsești și alte cursuri online gratuite pentru antreprenori în materialul de pe Entrepreneur.com. Iar dacă ai nevoie de ajutorul specialiștilor în consultanță de business ori coaching, îi poți contacta pe BizTool.ro, marketplace-ul de servicii pe care l-am lansat de curând.