Ne-a plăcut în mod special iluminatul interior. Sistemul de lumini interioare cu benzi LED pe marginea bordului și a ușilor, dar și în partea inferioară, acolo unde stau picioarele, creează o atmosferă potrivită pentru fiecare moment.

Practic, sistemul poate avea diferite culori, în funcție de preferință și stare. De asemenea, atunci când reglezi temperatura aerului condiționat, fantele de ventilație se colorează albastru sau roșu.

Cu ajutorul aplicației Mercedes Me pe care o poți instala pe un telefon cu Android sau unul cu iOS, diferiții membri ai familiei pot să-și personalizeze schema de culori. Astfel, automobilul știe cine e la volan și modifică automat setările luminilor, pe lângă poziția scaunelor și temperatura ambientală.

Pe lângă luminile interioare, și cele exterioare sunt inteligente. Multibeam LED se adaptează ultrarapid la condițiile de vizibilitate și la ceilalți participanți la trafic. De exemplu, faza lungă asigură întotdeauna o iluminare bună a șoselei, fără orbirea autovehiculelor din sens opus.

Asistentul adaptiv pentru faza lungă Plus „inclus“ poate stinge individual cele 18 leduri ale farului. În acest fel, conul de lumină al farurilor ocolește autovehiculele din față, de pe sensul de circulație opus sau de pe același sens de circulație. Iar faza lungă își poate desfășura integral distanța amplă.