Seon este un startup care are sediul oficial în Londra, dar este fondat de Bence Jendruszak și Tamas Kadar, doi antreprenori din Ungaria. Compania ajută Revolut, de exemplu, să lupte cu frauda online, iar investiția se va duce inclusiv în zona de investigare a încercărilor de fraudă care vor apărea după sancțiunile impuse Rusiei, ca urmare a invaziei Ucrainei.

Runda de investiție a fost condusă de IVP, fond ce a investit și în Netflix sau Twitter. Investitorii existenți, printre care Creandum sau PortfoLion au participat, dar și investitori individuali cum ar fi fondatorul UiPath, românul Daniel Dines, sau COO-ul Coinbase, Emillie Choi.

Printre clienții Seon se numără Revolut, Afterpay și Nubank. Softul companiei analizează datele clienților pentru a crea o amprentă digitală și folosește machine learning pentru a determina dacă au un comportament fraudulos sau nu. În momentul de față evaluarea financiară a companiei este de 500 de milioane de dolari.

De asemenea, după investiție Seon va dezvolta o unealtă prin care să poată identifica posibile fraude care ar încerca să treacă peste sancțiunile impuse Rusiei, cum ar fi crearea de companii fantomă în paradisuri fiscale sau încercări de spălare a banilor. În plus, compania se va extinde în Statele Unite, America Latină și Asia. în momentul de față Seon are birouri în Austin, Texas și Jakarta, Indonezia și are peste 200 de angajați, număr ce se va dubla în următorul an.

Compania a fost fondată în 2017 la Budapesta, dar sediul a fost mutat în Londra.