Vector Watch, companie fondată de Andrei Pitiș și susținută de Radu Georgescu a primit o investiție de 5 milioane de dolari. 2 milioane au venit de la GECAD Group, 1,5 milioane de dolari de la 3TS, iar alte 1,5 milioane de dolari de la un grup de investitori. Printre ei s-a numărat și Radu Apostolescu, cofondator eMAG. El a explicat motivele pentru care a ales să investească.

Radu Apostolescu a cofondat eMAG, iar între timp s-a retras de la conducerea companiei. Între timp, a devenit acționar majoritar la studioul Abis Studio, iar acum își extinde portofoliul cu Vector Watch.

El a explicat pe blogul personal motivele pentru care a ales să investească.

Puteți citi toate detaliile investiției în acest articol de pe start-up.ro. 

Iată principalele sale cinci argumente:

Tehnologia: sistem de operare proprietar construit pentru wearables, nu o adaptare a unui sistem din alte device-uri. Baterie de (peste) 30 de zile – de domeniul SF în ziua de azi. Market propriu de aplicații, sdk dezvoltatori… poveste care devine frumoasă și mare.

Produsul: ceas care arată a ceas, nu a gadget cu iconițe multicolore. Consider că in primul rând ceasul este un accesoriu fashion – bijuterie si apoi un instrument iar Vector a ales corect ordinea priorităților. Combinat cu faptul că are designul propriu, îl face foarte interesant in fața oem-urilor care deja apar în piață branduite sub diverse forme. A se vedea piața tabletelor unde sunt jucătorii mari care dau direcția si oem-iștii.

Echipa: oameni foarte buni pe tehnologie plus oameni foarte buni pe ceasuri. Echipa asta a creat un smartwatch, unde partea smart e tehnologie pură și partea de ceas e ceas.

Viteza: o companie cu o „istorie“ de un an și ceva care are deja produsul construit de la zero si livrat în cele mai mari piețe globale? Hmmm… chiar e impresionant.

Timingul: foarte important, Vector a prins startul pieței smartwatch-urilor si aleargă in plutonul fruntaș format din cațiva jucători, având și diferențiatori puternici de partea lui.

…și sa fim si puțin orgolioși – este o companie pornită din România!