Ceasul inteligent de la încheietură îmi amintește că am un interviu în două ore. Swipe, swipe, swipe, swipe, skip song. Ritmul din căștile wireless se schimbă. Agitația de pe străzi mă alimentează înainte de a ajunge la serviciu, cafeaua de la buticul de pe colț îmi menține starea. Muncă, muncă, muncă, muncă, pauză de masă. Burgeri? Introduc comanda în aplicație. Merge și un Ciuc, pentru inspirație. Citesc publicațiile internaționale, încerc să înțeleg ce se întâmplă în lume. Mă întorc la treabă.

E seară și nu am niciun gând să mă duc acasă. Trotineta rămâne la birou, dar nu mă urc în taxi, ci folosesc un serviciu de ridesharing. Merg la un spectacol de teatru contemporan, beau o bere, îmi văd prietenii. Aplauze, aplauze, aplauze, aplauze, “vă mulțumim pentru tot”. Drumul spre apartament e marcat cu artă - dungi roșii și albe, picățele colorate pe toți pereții.

Bine ai venit în Lumea Nouă

Poate o simți și tu - schimbarea din ultimii ani. Se manifestă la nivel de mentalitate, de posibilități, de tehnologie, de stare de spirit. Suntem mai liberi ca niciodată și asta este mulțumită rețelelor sociale, a accesului nelimitat la Internet, a tehnologiilor de ultimă oră.

Nu mai privim viața doar prin ochelari de soare, ci și prin filtre de realitate augmentată. Prin căștile de VR ne teleportăm instant la orice concert (sau chiar pe alte planete), împărțim apartamente și mașini prin intermediul unor aplicații, ne cerem drepturile tare și răspicat și stârnim revoluții prin intermediul unor texte de câteva rânduri adresate celor ca noi, celor din listele noastre de prieteni.

Trăim mai sănătos și mai intens ca niciodată. Am învățat să jonglăm între cariere și viață socială (limitele dintre cele două pierzându-se constant), între muncă, distracție și sesiuni de sport prelungite. Brățările noastre nu au doar rol decorativ, ci ne amintesc constant că suntem “on the fast lane”.

Suntem generația care nu mai cumpără case, dar care le poate printa 3D. Generația care nu va mai avea nevoie să știe să conducă, pentru că mașinile noastre vor ști singure drumul și se vor deplasa singure. Trăim într-o lume în care câteva cuvinte rostite unei aplicații sunt ca niște fraze magice pentru casele noastre smart.

Alegem oamenii din jurul nostru la fel cum alegem berea pe care o bem și locurile în care facem asta - cu atenție, cu pretenții, cu mintea mereu deschisă către nou, dar cu respect pentru unele tradiții. Deschidem singuri afaceri, riscăm, eșuăm și o luăm de la capăt până găsim combinația perfectă. Inovăm și ne inovăm.

Până și lucrurile neplăcute se petrec altfel. Acum avem și războaie cibernetice, nu doar bombe, avem trenduri periculoase în online și manipulare. Dar le facem față și, pas cu pas, le combatem. Asta înseamnă, la urma urmei, lumea nouă. Trăim, trăim, trăim, trăim, evoluăm constant.